Noutăți

Grevă EDUCAȚIE. Ce se întâmplă cu mediile elevilor? Anunțul ministrului Ligia Deca

Nu există situația în care nu se finalizează situațiile școlare sau examene, toată lumea va avea examenele date, toată lumea va avea mediile încheiate”, a declarat Ligia Deca, ministrul Educație, într-o intervenție la un post TV.

Aseară, Ministerul Educației a publicat un proiect de modificare a ROFUIP prin care mediile ar putea fi încheiate doar cu două note la fiecare disciplină.

Miercuri, 7 iulie, este a zecea zi de grevă generală în școli, protestul de muncă fiind declanșat pe 22 mai, zilele de 1-2 iunie și 5 iunie fiind zile libere legale în sectorul public.

„Ziua de vineri cred că este importantă din perspectiva evaluării modului în care continuăm. Nu există situația în care nu se finalizează situațiile școlare sau examenele. Toată lumea va avea examenele date, toată lumea va avea mediile încheiate. Ceea ce este într-adevăr dependent de alegerea federațiilor sindicale și cadrelor didactice care se află în grevă este calendarul și acolo, din nou, facem un pas către dumnealor. Venim cu această garanție suplimentară prin memorandum al Guvernului, în ideea de a adăuga încredere în acest proces în care cu toții ne dorim mai multă finanțare pentru educație și pentru salarizarea cadrelor didactice”, a spus ministrul Educației.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *