Noutăți

Grevă de 4 zile în Marea Britanie! Sistemul de sănătate, în prag de COLAPS – Care sunt principalele solicitări ale tinerilor medici

„Aceasta este cea mai perturbatoare mobilizare din istoria NHS (serviciul public de sănătate), iar grevele vor provoca o presiune imensă”, a declarat Stephen Powis, director medical al NHS Anglia, potrivit AFP citat de Ziare.com.

„Se va acorda prioritate îngrijirilor urgente şi critice, dar, din păcate, unor pacienţi li se vor reprograma consultaţia”, a adăugat reprezentantul din sănătate.

Situația este destul de gravă și asta deoarece, potrivit NHS Confederation, până la 350.000 de consultaţii ar putea fi amânate. Medicii tineri au mai intrat în grevă trei zile luna trecută, afectând 175.000 de programări.

În Regatul Unit, stagiarii (‘junior doctors’) reprezintă aproximativ jumătate dintre medicii din spital, de la medici tineri abia ieşiţi de pe băncile facultăţii până la practicieni cu peste de opt ani de experienţă.

Greva de patru zile, care începe marţi dimineaţă şi durează până sâmbătă dimineaţă, vine după weekendul lung de Paşte, cu mulţi angajaţi deja în vacanţă.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *