Noutăți

Ghidul tău complet pentru o casă spațioasă folosind oglinzi

Oglinzile sunt o modalitate versatilă și accesibilă de a îmbunătăți aspectul casei tale. Plasarea strategică de oglinzi influențează major aspectul locuinței tale. Acestea reflectă lumina și fac orice cameră să pară mai luminoasă și mai deschisă, creând în același timp iluzia de spațiu și profunzime. În acest articol explorăm cum poți folosi oglinzile într-o încăpere pentru a o face mai spațioasă.

Atârnă oglinzi de perete

Cea mai eficientă și la îndemână modalitate de a crea iluzia de spațiu este de a atârna oglinzile de pereți. Aproape orice stil de oglinzi de perete este ideal spațiilor mai înguste, unde oglinzile au rolul de a reflecta lumina și de a crea impresia că spațiul e mai mare decât e de fapt. Încearcă să atârni o oglindă de mari dimensiuni pe perete în dormitor sau living, pentru a crea un punct central în încăpere. Aceasta va capta atenția oricui intră în cameră și o va face să pară mult mai deschisă și aerisită.

Pentru spații înguste, cum ar fi băi micuțe sau holuri, poți atârna mai multe oglinzi mici pe pereți. Spațiul vă părea mai mare și, mai mult de atât, vei conferi spațiului tău un aspect unic și interesant.

Amplasează oglinzi strategic

E important ca oglinzile pe care le plasezi să fie amplasate strategic, în bună concordanță cu mobilierul și decorațiunile tale. Ele trebuie plasate în locuri de unde pot reflecta lumina, pentru a conferi dimensiune încăperii. Poți plasa oglinzi vizavi de ferestre sau alte surse de lumină, lângă mese de dimensiuni mai mari. Plasează plante naturale și lămpi înalte pentru un aspect proaspăt și primitor.

Folosește mobilier cu oglinzi

O altă modalitate de a incorpora oglinzi într-o încăpere, fără să supra-aglomerezi spațiul, este să optezi pentru mobilier care are oglinzi incorporate. Dulapuri cu oglinzi, măsuțe de cafea, noptiere, măsuțe de machiaj, comode – acestea sunt toate opțiuni minunate de mobilier cu oglinzi incorporate, care vor conferi un aer sofisticat spațiului tău. Poți opta și pentru accesorii cu oglinzi, cum ar fi tăvițe, vaze sau accesorii pentru măsuța de machiaj. Conferă un aer modern și unic spațiului tău și au un impact vizual puternic și estetic.

Creează un fundal din oglinzi în bucătărie

În loc să folosești faianță, optează pentru un fundal din oglinzi! Dacă îți renovezi bucătăria, ia în considerare crearea unui fundal cu oglinzi. Astfel, nu numai că va face ca spațiul să pară mai aerisit, dar va reflecta și dulapurile și blaturile, creând iluzia unui spațiu de lucru mai mare. Astfel, adaugi o notă modernă și sofisticată bucătăriei tale. Asortați-o cu dulapuri și blaturi elegante, minimaliste, pentru un aspect contemporan.

Uși de șifonier cu oglinzi

Dacă dispui de un dormitor sau de un șifonier mic, ia în considerare înlocuirea ușilor de dulap tradiționale cu uși cu oglinzi. Vei crea iluzia unui spațiu mai mare, oferind în același timp o soluție funcțională pentru a te îmbrăca mai rapid dimineața.

Ușile de dulap cu oglinzi pot adăuga o notă de eleganță și farmec decorului dormitorului tău. Asortează-le cu un covor pufos și o placă de pat cu aspect catifelat pentru un plus de eleganță, cu minimum efort.

Așadar, oglinzile sunt o modalitate ușoară și accesibilă de a face ca locuința ta să-ți confere acel sentiment de spațiu. Orice spațiu din casă poate arăta mai bine și plăcut estetic prin doar câteva elemente mici, cum ar fi oglinzi, plante și surse de lumină. Prin plasarea strategică a oglinzilor pe pereți, prin intermediul mobilierului cu oglinzi poți crea iluzia de spațiu și poți face ca locuința ta să fie mai luminoasă și mai deschisă. Adaugă plante naturale de culoare închisă, accesorii personalizate și decorațiuni unice pentru un spațiu plin de personalitate! Cu puțină creativitate, organizare și câteva oglinzi bine amplasate, îți poți transforma casa într-un loc mai spațios și mai primitor, printr-un minimum de efort.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *