Noutăți

Gabriela Firea: Statul român NU ia copiii din familii prin legea prevenirii separării! – Anunț despre situațiile ce au stârnit confuzie

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, contrazice informațiile apărute în spațiul public potrivit cărora, prin Legea Prevenirii Separării copilului de familie, copiii ar fi luați de lângă familiile lor.

Aceasta susţine că, prin Legea Prevenirii Separării copilului de familie, statul român nu ia copiii din familii, ci le ajută pe acestea să-i crească. Gabriela Firea a explicat că legea ce va fi votată de Parlament va ajuta familiile să-şi păstreze copiii.

„Prin Legea Prevenirii Separării copilului de familie statul român nu ia copiii din familii, ci le ajută pe acestea să-i crească! O manipulare îngrozitoare se distribuie în spaţiul public! Nu înfiinţăm instituţii care să ia copiii cu forţa din familiile lor, aşa cum se întâmplă în alte state! Legea care intră la vot mâine în Camera Deputaţilor, PLx 145/2023, vine în ajutorul copiilor în risc de separare de familie. Spun asta cât se poate de clar şi oricine citeşte cu atenţie proiectul va înţelege. Copiii nu vor fi separaţi de familie dacă părinţii sunt la muncă în străinătate! Copiii nu vor fi separaţi de familiei dacă părinţii nu îi vaccinează! Copiii nu vor fi separaţi de familie dacă părinţii nu au şcoală sau trăiesc în sărăcie!”, a scris, pe Facebook, Gabriela Firea.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *