Noutăți

Gabriel Oprea, mesaj de forță: O justiţie militară puternică este în interesul militarilor, al instituţiilor din domeniu si al tuturor românilor

“Astazi le uram “La multi ani!” tuturor celor care isi desfasoara acrivitatea in domeniul Justitiei Militare si le transmitem respectul si aprecierea noastra.

O justiţie militara puternică este în interesul militarilor, al institutiilor din domeniu si al tuturor românilor. Justiţia are un rol deosebit în progresul României si contribuie in mare masura la imaginea şi credibilitatea în plan extern a ţării noastre.

Activitatea Justiţiei militare este un martor al nivelului de evoluţie a societăţii.

Este, în acelasi timp, un indicator al determinării autorităţilor de a apăra drepturile şi libertăţile fundamentale ale militarilor.

Am apreciat întotdeauna hotărârea cu care profesionistii din justitia militara actioneaza pentru combaterea faptelor ce constituie ameninţări la adresa securităţii naţionale.

Ca ministru al apararii nationale, ca ministru al afacerilor interne, ca vicepremier pentru securitate nationala, precum si ca premier interimar, am sprijinit intotdeauna, fără rezerve, activitatea Justiţiei Militare”, a transmis presedintele UMPMV, gen(r) de justitie militara Gabriel Oprea.

Ziua Justiţiei Militare este sărbătorită în fiecare an la 25 aprilie, când este marcata data la care, în anul 1919, a luat fiinţă Serviciul Contencios al Ministerului de Război, prin Decretul-lege nr. 1625, semnat de regele Ferdinand. Actul a însemnat înfiinţarea unei structuri specializate în asigurarea asistenţei juridice pentru armată.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *