Noutăți

Gabriel Oprea, fost ministru de Interne, de ziua Jandarmeriei Române: ‘Prețuire și recunoștință pentru jandarmii români’

“La 3 aprilie sărbătorim jandarmii români. UMPMV le urează astăzi “La mulți ani!” tuturor jandarmilor și le transmitem respectul nostru deosebit.

Avem toată aprecierea pentru cei care îmbracă uniforma militară cu mândrie și onoare şi servesc Patria, aici sau peste hotare. Respectul nostru se îndreaptă și către jandarmii veterani cărora le mulţumim pentru că și-au făcut datoria în Jandarmeria Română”, susține Gabriel Oprea, președintele Uniunii Militarilor și Polițiștilor „Mihai Viteazu”, în mesajul adresat de Ziua Jandarmeriei Române.

“Această instituție de forță este o structură modernă, capabilă să asigure românilor exercitarea cu bună credință a drepturilor și libertăților fundamentale. Respectarea acestui principiu constituțional reprezintă regula de bază a democrației. În actualul context regional, cu războiul la graniță, România are avantajul unei structuri militarizate eficiente care contribuie esențial la securitatea internă și, implicit, la consolidarea statutului țării noastre de furnizor de stabilitate în regiune și în Europa”, subliniază fostul ministru de Interne.

“Am onorat această importantă armă în timpul mandatelor de vicepremier pentru securitate națională și ministru al Afacerilor Interne și mi-am adus aportul la asigurarea celor mai bune condiții pentru ca această instutuție să-și îndeplinească misiunea cu succes.

Consider că Statul român trebuie să continue să sprijine Jandarmeria pentru ca instituția să funcționeze la cele mai înalte standarde.

Astăzi le transmit tuturor jandarmilor un gând bun, de preţuire şi recunoştinţă. La multi ani, dragi jandarmi!”, își încheie mesajul Gabriel Oprea.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *