Noutăți

Fugarul Ionel Arsene este patron în Italia – Afacerile fostului baron PSD

Fugarul Ionel Arsene este patron în Italia. Afacerea a fost deschisă în urmă cu patru ani. Tot atunci și-a început o nouă viață în Italia alături de întreaga familie.

Ionel Arsene – președintele Consiliului Județean Neamț a fost plasat în arest la domiciliu de către magistrații italieni. Arsene este condamnat definitiv la 6 ani și 8 luni de închisoare în România pentru trafic de influență.

Ionel Arsene s-a predat la poliția din Bari în luna martie. El a fost la scurt timp plasat în arest la domiciliu.

Șeful Consiliului Județean Neamț s-a predat alături de avocații săi, unul dintre apărători fiind chiar avocatul Alinei Bica. El fusese dat în urmărire internațională după ce polițiștii nu l-au găsit pentru executarea pedepsei cu închisoarea.

Averea lui Ionel Arsene, verificată de Agenția Națională de Integritate

În luna mai a anului trecut, ANI anunţa că a constatat diferenţe între averea şi veniturile obţinute de fostul şef al Consiliului Județean Neamț, motiv pentru care s-a adresat instanței de judecată. 

Ionel Arsene a avut câștig de cauză în primă instanță, însă instituția nu a fost de acord și a contestat decizia magistraților, iar în cele din urmă judecătorii au admis acţiunea formulată de agenţie. 

În luna martie a acestui an, Arsene a fost condamnat la șase ani și opt luni de închisoare cu executare într-un dosar de corupție. El nu a ajuns însă în spatele gratiilor deoarece înainte de aflarea sentinței a fugit în Italia.

 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *