Noutăți

Franța este în doliu. A murit artista ale cărei gemete erotice din „Je t’aime, moi non plus” au șocat industria pop

Birkin a urmat un tratament pentru leucemie la sfârșitul anilor 1990 și s-a raportat în septembrie 2021 că a suferit un accident vascular cerebral, forțând-o să anuleze o apariție planificată la un festival de film american, potrivit BBC.

 

Președintele francez Emmanuel Macron l-a descris pe Birkin drept o „simbol francez” și un „artist complet” care „ne lasă moștenire melodii și imagini care nu ne vor părăsi niciodată”. Prim-ministrul Franței Elisabeth Borne a adus și ea un omagiu, spunând: „Prin muzica și talentul ei, ea a depășit generațiile”. 

 

Vedeta englezo-franceză  a devenit celebră în urma relației amoroase și artistice cu Serge Gainsbourg, care a stat în spatele uriașului hit  „Je t’aime… moi non plus”. Duetul a fost înregistrat în 1968, la câteva luni după ce s-au întâlnit pe platourile de filmare ale filmului „Slogan”.

A fost interzis la radio în mai multe țări și condamnat de Vatican din cauza versurilor sale în mod deschis sexuale, dar a prezentat perechea unui nou public internațional.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *