Noutăți

FBI recrutează spioni ruși dornici să-l trădeze pe Putin. Cum arată videoclipul postat pe rețelele de socializare

Отмечая первую годовщину российского полномасштабного вторжения в Украину, ФБР приглашает к сотрудничеству сотрудников РФ, обладающих секретной или закрытой информацией. Вы хотите изменить своё будущее? Связаться с сотрудниками ФБР можно в Signal по номеру +1-771-201-4210.

— FBI Houston (@FBIHouston) March 1, 2023

Pentru a obține mai multe informații despre Moscova și date secrete rusești, FBI a lansat o operațiune pe rețelele de socializare începând din februarie, având drept țintă rușii care ar putea fi dispuși să spioneze pentru administrația Biden. Această operațiune este bazată pe un videoclip promoțional de două minute, însoțit de muzica din Nocturna nr. 1 a lui Chopin, care prezintă fotografii cu autobuze și trenuri care ajung la clădirea J. Edgar Hoover, sediul FBI, precum și imagini cu Monumentul Washington, Memorialul Lincoln și străzile din zonă.

Videoclipul se încheie cu un mesaj din partea lui Alan Kohler, reprezentantul Diviziei de contrainformații a FBI, care îi îndeamnă pe ruși să se prezinte pentru a colabora cu Statele Unite. Aceasta este singura parte a reclamei în limba engleză, dar cu subtitrare în rusă.

„Aștept cu nerăbdare să construiesc un viitor mai luminos alături de tine. Vrei să-ți schimbi viitorul? FBI-ul te prețuiește. FBI-ul te poate ajuta”, spune Kohler. „Dar numai tu ai puterea de a face primul pas.” 

 

Scopul acestei operațiuni este de a prezenta posibililor informatori o viziune asupra modului în care pot divulga în siguranță secretele guvernului rus în Statele Unite, a declarat pentru Daily Beast o sursă apropiată situației.

Potrivit descrierii videoclipului, campania este adresată în special rușilor care au acces la informații clasificate.„FBI invită oficialii ruși să coopereze cu informații secrete sau clasificate”, se arată în textul care însoțește un anunț. „Vrei să-ți schimbi viitorul? Contactați FBI la Signal.”

Aceasta este doar cea mai recentă încercare a FBI de a profita de puterea rețelelor sociale pentru a recruta spioni ruși.

Operațiunea a fost coordonată cu ceea ce unele cercuri de informații au numit un moment oportun pentru a recruta ruși care au dezaprobat modul în care Vladimir Putin a condus războiul din Ucraina, exact în momentul în care a apărutdisidența internă față de invazie.

 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *