Noutăți

Elevul care și-a înjunghiat profesoara vrea să scape de arest – Avocații adolescentului au contestat măsura

Elevul de 16 ani care şi-a înjunghiat în gât profesoara, la Colegiul ”Ion Creangă” din Bucureşti, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pe 6 aprilie. Conform procurorilor, el a premeditat fapta prin aceea că s-a interesat despre pedeapsa aplicabilă, a făcut planuri în legătură cu modul în care urma să acţioneze şi s-a înarmat cu un cuţit.

În timpul orei de curs, elevul şi-a înţepat profesoara în gât. Aceasta a fost transportată la spital şi a avut nevoie de suturarea unei plăgi.

La data de 05.04.2023, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au pus în mişcare acţiunea penală şi au luat măsura reţinerii faţă de un inculpat minor (în vârstă de 16 ani), cercetat pentru comiterea infracţiunilor de tentativă de omor calificat, port sau folosire fără drept de obiecte periculoase şi tulburare a ordinii şi liniştii publice”, se arată în comunicatul emis joi de Parchetul Tribunalului Bucureşti.

Conform procurorilor, ”la data de 05.04.2023, în jurul orei 12.30, în timp ce persoana vătămată, în vârstă de 26 de ani, profesoară la un liceu din municipiul Bucureşti, începuse ora de predare la clasa a X-a şi împărţea foile cu teste către elevi, în momentul în care a ajuns la banca inculpatului, acesta din urmă a lovit-o cu un cuţit în gât, provocându-i o plagă înjunghiată în regiunea cervicală anterioară”.

Procurorii menţionează că elevul ”a premeditat săvârşirea faptei prin aceea că s-a interesat despre pedeapsa aplicabilă, a făcut planuri în legătură cu modul în care urma să acţioneze şi s-a înarmat cu un cuţit”, concluzia lor fiind că, ”din modul în care a acţionat, lovind victima cu o armă cu potenţial letal într-o zonă vitală, rezultă că inculpatul a acceptat că acţiunile sale pot duce la decesul victimei, care nu s-a produs din hazard”. 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *