Noutăți

Elevii care au batjocorit profesoara rămân repetenți

După ce scandalul a explodat în spațiul public, iată că autoritățile au luat primele măsuri. Elevii care se fac vinovați de actele umilitoare vor avea nota scăzută la purtare, informează Realitatea Plus. Decizia a fost luată de conducerea școlii unde s-a întâmplat incidentul.

Concret, ei vor primi nota 4 la purtare, ceea ce înseamnă că vor rămâne repetenți.

O profesoară de la o şcoală din judeţul Prahova a fost umilită de mai mulţi elevi, în timpul unei ore de curs, unul dintre ei mimând acte sexuale în spatele cadrului didactic, în timp ce aceasta scrie la tablă.

În imaginile  difuzzate de Realitatea Plus se vede cum cadrul didactic scrie la tablă, iar un elev merge în spatele profesoarei şi mimează acte sexuale, în timp ce altul îi spune: „Dă-i iepureşte, mă!”. Apoi un alt băiat îi ridică fusta profesoarei. Unul dintre copii mimează acte sexuale în faţa acesteia, femeia încercând să ignore atitudinea elevilor şi să continue să predea.

La un moment dat, unul dintre băieţi se urcă pe scaunul de la catedră, încearcă să o apuce pe profesoară de gât şi să o îndrepte către el.

„Vreau să văd dacă vi se ia rujul de pe buze”, îi spune profesoarei un alt elev, în timp ce încearcă să o atingă la gură cu palma. Apoi acelaşi băiat ridică piciorul către ea, într-un gest similar celor din filmele de acţiune. Câteva secunde mai târziu, unul dintre băieţi îi suflă femeii fum de la ceea ce pare a fi o ţigară electronică, în timp ce un coleg îi spune: ”Dă-i cu bale, mă, scuip-o un pic!”

După publicarea imaginilor, Poliţia judeţeană Prahova a transmis că face verificări ca urmare a unei sesizări primite din partea directorului şcolii.

„La data de 6 aprilie a.c., poliţiştii Secţiei de poliţie rurală Valea Doftanei au fost sesizaţi de către directorul unei unităţi şcolare din comuna Brebu despre faptul că deţine o înregistrare audio video prin care doi elevi cu vârstele de 13 ani, în timp ce se aflau într-o sală de clasă, au simulat exercitarea unor acte de natură sexuală asupra unui cadru didactic. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul”, a transmis IPJ Prahova.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *