Noutăți

Efectele terapeutice ale florilor de sânziene: vindecă bolile ficatului, reumatismul și afecțiunile pielii 

Există două specii în funcție de culoarea florilor. Planta crește în zone însorite, pe pajiști aride, fânețe, lanuri de grâu, la marginea pădurilor, a drumurilor și a căilor ferate.

Sânzienele albe au efecte diuretice, antispatice, afrodisiace și sunt benefice în gută, icter, poliartroze, pleurezie și reumatisme.

Sânzienele galbene au mai multe proprietăți terapeutice datorită conținutului de glicozide, coloranți roșii și galbeni, taninuri, acizi organici, enzime de închegare a laptelui și săruri minerale.  Acestea au efecte diuretice și depurative, curăță sângele la nivelul rinichiului și al ficatului, cresc secreția glandelor sudoripare, sunt sedative, calmante și antispastice.

Produsele din sânziene sunt eficiente în boli ale stomacului, ficatului, pancreasului, tulburări de menopauză, cancer renal și genital, nevroze, epilepsie, insomnie, oboseală, boli ale tiroidei, cancerul limbii și al laringelui, durerilor reumatismale și în boli de metabolism.

Tratamentele externe tratează afecțiuni ale pielii, precum rănile, ulcerațiile, furunculele, râie, acnee, psoriazis, reumatisme, artroze, dar și boli dermatologice mai grave, precum plăgile maligne, pe piele, limbă și laringe.

Florile sunt recoltate din iunie și până în septembrie. Se usucă la umbră, în straturi subțiri, cu un coeficient de uscare de 4 la 1.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *