Noutăți

Două femei, agresate într-un magazin din Iran pentru că nu purtau hijab-ul pe cap! Un bărbat le-a atacat cu iaurt – VIDEO

 

Watch: Citizens in the city of Shandiz in Iran’s northeast grapple with a member of IRGC’s Basij militia who pours a bucket of yoghurt on the heads of two women defying the Islamic Republic’s hijab regulations by not wearing any headscarf. pic.twitter.com/M8VEmy3lmZ

— Iran International English (@IranIntl_En) March 31, 2023

Straniul incident a avut loc în orașul Shandiz din nord-estul Iranului, relatează HotNews.ro.

Mai mulți bărbați au intervenit și l-au alungat pe agresor din magazin. Atacul vine pe fondul apelurilor din partea regimului pentru ca bărbații să ia atitudine împotriva femeilor rebele, care care renunță să poarte hijab.

Mohammad Reza Shahrokhi, reprezentantul Liderului Suprem Ali Khamenei din provincia Lorestan a reiterat recent legea hijabului, incitând și mai multă violență, îndemnând „tinerii și clericii revoluționari” să se ocupe de „cele care calcă normele”.

Într-o declarație de acum două zile, Ministerul de Interne al Republicii Islamice a descris hijabul drept „unul dintre fundamentele civilizației națiunii iraniene” și „unul dintre principiile Republicii Islamice”.

Judecătorul Gholamhossein Mohseni Ejei a reiterat amenințările împotriva celor care îndrăznesc să circule cu capul descoperit. El a avertizat că femeile vor fi „judecate fără milă”, a spus el, fără a oferi detalii pe marginea acestui subiect.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *