Noutăți

Dosarul mitei de la Otopeni: caracatița corupției – cine primea plicul cu bani? Nume grele din politică, menționate în stenograme 

Din cele 384 de pagini ale documentului, în care procurorii arată amploarea corupției și traficului de influență din spatele administrării spațiilor comerciale din cel mai mare aeroport al țării, cea mai mare parte este ocupată de stenograme. 

„Actorii principali” puși sub lupa anchetatorilor DNA sunt Cătălin Lăscuț, supranumit „regele duty-free-urilor” și directorul Dnata, o companie care furnizează servicii importante pentru Aeroportul Otopeni.

Apar, așadar, nume grele din politică în aceste interceptări. Sorin Grindeanu, Vasile Dîncu, Marcel Ciolacu, sau chiar… Mihai Tudose sunt doar câteva dintre acestea.

O conversație interesantă este cea dintre dintre Cătălin Lăscuț și șeful Dnata Catering, interceptată în luna august a anului trecut de către procurori. În timpul conversației, Cătălin Lăscuț îl numește pe Marcel Ciolacu un “țăran de la Buzău”. Mai spune și despre Sorin Grindeanu că este “un pesronaj ciufut” dar și că acesta s-ar visa… președinte. Din aceeași discuție reiese și că Marcel Ciolacu ar fi fost certat, la vremea respectivă, cu Sorin Grindeanu și cu Vasile Dîncu.

CĂTĂLIN LĂSCUȚ: CIOLACU, UN „ȚĂRAN DE LA BUZĂU”

Cătălin Lăscuț: Nu poate să facă nimic. Grindeanu este un personaj ciufut. Ori vorbești cu el… ori nu vorbești cu el… el nu are anturaj, îi e frică, nu se bagă în combinații, omu se visează președintele țării, acum că e nebunia asta. Dacă nu… câștigă PSD-ul.Hardan Saadeh: Nu ne interesează pe noi.Cătălin Lăscuț: Este treaba lor. Politică. El se visează… Problema este că Marcel nu-i chiar… Este un țăran de la Buzău Care s-a…Cătălin Lăscuț: (…) Vine țăranul ăsta să mă conducă!

sursa: fragment din dosarul instrumentat de DNA

Anchetatorii documentează, prin stenograme, și încercările inculpaților din dosar de schimbare a șefului CNAB. Printre numele discutate în stenograme se numără și cel al lui Hubert Thuma, președintele Consiliului Județean Ilfov, care ar fi avut un cuvânt de spus în numirile din conducerea aeroportului. La scurtă vreme după aceste discuții, chiar cel vizat să fie schimbat începe să colaboreze cu procurorii DNA în această anchetă.

HUBERT THUMA, IMPLICAT ÎN NUMIRILE DIN CONDUCEREA CNAB

Ivan George Alexandru: El zice că a vorbit cu Hubert că-l pune adjunct, că îl pune așa.Hardan Saadeh: Aha! Cred că e… depinde de Hubert.

sursa: fragment din dosarul instrumentat de DNA 

Important de notat este și faptul că, deși discuțiile descriu o implicare politică importantă în administrarea spațiilor comerciale, procurorii DNA nu notează acuzații la adresa politicienilor menționați. Sunt, până la urmă, discuții între inculpați. Totodată, numele postului nostru de televiziune, Realitatea TV, apare o singură dată, la începutul documentului de 400 de pagini, fără mențiuni ulterioare. În final, dacă punem cap la cap informațiile din dosar, observăm că această anchetă a început după informațiile publicate de postul de televiziune Realitatea PLUS privind întreaga situație de la Aeroportul Otopeni. 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *