Noutăți

Dosare penale și sancțiuni la finalul derby-ului Steaua-Dinamo – Suporteri INTERZIȘI pe stadion

„Au fost constatate și întocmite 14 acte de sesizare în vederea înaintării către organele abilitate, astfel: – 8 acte de sesizare în conformitate cu prevederile Legii 126/1995 privind regimul materialelor explozive;- 2 acte de sesizare în conformitate cu prevederile Legii 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri;- 1 act de sesizare în conformitate cu prevederile art. 371 C.P., pentru tulburarea ordinii și liniștii publice;- 1 act de sesizare în conformitate cu prevederile art. 253 C.P., pentru distrugere;- 2 acte de sesizare în conformitate cu prevederile art. 372 C.P., pentru portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

De asemenea, au fost aplicate 28 de sancțiuni contravenționale (27 de amenzi în valoare totală de 7.750 de lei și un avertisment scris), astfel:- 10 sancțiuni contravenționale (9 amenzi și un avertisment scris) în conformitate cu prevederile Legii nr. 4/2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive;- 18 sancțiuni contravenționale, cu amendă, în conformitate cu prevederile Legii 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Totodată, au fost aplicate 17 sancțiuni complementare privind interzicerea accesului la competițiile sportive pe o perioadă cuprinsă între 6 luni și 1 an.

Organizatorului jocului sportiv i-au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale, cu amendă, în valoare totală de 33.000 de lei, iar societății specializate de pază o sancțiune contravențională, cu amendă, în valoare de 5.000 de lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 4/2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive, pentru nerespectarea obligațiilor ce le revin.

În continuare se fac verificări pentru identificarea și sancționarea altor persoane care au încălcat cadrul legal în vigoare”, a transmis Jandarmeria Capitalei.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *