Noutăți

Doliu în lumea budista. A murit unul dintre cei mai respectați lideri

Ikeda a murit miercuri seara, din cauze naturale, la vârsta de 95 de ani, a anunţat organizaţia sâmbătă, transmite Reuters, relateză News.ro.

Ce e Soka Gakkai

El a fost multă vreme liderul spiritual al organizaţiei budiste laice, cunoscute în străinătate pentru asocierea cu celebrităţi şi în Japonia pentru influenţa pe care o are asupra politicii.

Soka Gakkai, fondată în 1930, spune că are 12 milioane de membri în 192 de ţări şi teritorii din întreaga lume.

Ikeda a călătorit în peste 50 de ţări pentru discuţii cu lideri, inclusiv liderul chinez de atunci Zhou Enlai şi preşedintele sovietic de atunci Mihail Gorbaciov.

 

Printre cei mai cunoscuţi adepţi ai Soka Gakkai se numără actorul britanic Orlando Bloom, muzicienii de jazz Herbie Hancock şi Wayne Shorter şi fotbalistul italian Roberto Baggio.

 

Ikeda nu a fost lipsită de critici, însă Soka Gakkai a dat în judecată cu succes o serie de publicaţii şi persoane din cauza acuzaţiilor.

Soka Gakkai a spus că a avut loc o înmormântare cu membrii familiei lui Ikeda şi că detaliile serviciilor comemorative vor fi anunţate în curând. El a lăsat în urmă pe soţia sa Kaneko şi fiii Hiromasa şi Takahiro, a spus grupul.

 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *