Noutăți

Doi poştaşi, acuzaţi că timp de mai mulți ani au luat bani din pensii şi ajutoare sociale – Polițiștii le-au percheziționat locuințele

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Bacău au efectuat două percheziţii domiciliare la doi factori poştali din localitatea Valea Sească, cercetaţi pentru înşelarea unor pensionari şi beneficiari de alocaţii şi ajutoare sociale cărora le-ar reţinut fără drept sume de bani din drepturile cuvenite, a informat, vineri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ).

„Din cercetări, poliţiştii de investigaţii criminale au stabilit că, în perioada 2020 – 2023, un bărbat de 58 ani şi o femeie de 48 ani, ambii factori poştali, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, ar fi procedat la înşelarea beneficiarilor de pensii de stat, alocaţii de stat, alocaţii suplimentare de stat şi ajutoare sociale. Aceştia ar fi reţinut fără drept sume de bani din drepturile cuvenite beneficiarilor şi nu ar fi înmânat cupoanele aferente pentru a nu se observa diferenţa de bani”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, agent şef adjunct Gabriel Dumitrache.

Cei doi poştaşi mai sunt acuzaţi că ar fi reţinut, fără drept, mai multe carduri sociale şi le-ar fi folosit în interes propriu, prin achiziţionarea de alimente.

În urma percheziţiilor efectuate, au fost descoperite şi ridicate mai multe mijloace materiale de probă.

Procurorul de caz a instituit măsura sechestrului asigurător asupra sumelor de 11.760 euro, 160.117 lei şi 80 lire sterline.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *