Noutăți

Doi copii, la spital cu fracturi după ce s-au jucat într-un leagăn destinat persoanelor cu dizabilităţi, din Bistrița! Incidente similare s-au petrecut și în trecut

„La UPU Pediatrie au ajuns ieri după-amiază (17 aprilie), doi minori afirmativ accidentaţi la leagănul destinat persoanelor cu dizabilităţi din Parcul Municipal Bistriţa. Este vorba despre o fetiţă de 6 ani, diagnosticată cu traumatism prin strivire al gleznei drepte şi fractură la ambele oase ale gambei drepte, şi despre un băiat de 8 ani, care a fost diagnosticat cu traumatism prin strivire al gleznei stângi şi fractură la tibia stângă. După analize, consultaţii de specialitate şi imobilizare în aparat gipsat a zonelor afectate de fracturi, ambii copii au fost externaţi cu recomandări şi tratament medical”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU), Camelia Strungari. 

Situația nu este singulară, spunereprezentatntul spitalului. Din contră, în această primăvară s-au înregistrat şi alte cazuri de copii accidentaţi la leagănul respectiv, aceştia suferind diferite contuzii la picioare.

Cele două cazuri petrecute în a doua zi de Paşte au fost însă cele mai grave.

Leagănul pentru persoane cu dizabilităţi a fost montat în parc în urmă cu şase luni, în baza unui proiect depus pe bugetare participativă.

Viceprimarul municipiului Bistriţa, Sorin Hangan, a precizat, pentru AGERPRES, că leagănul pentru persoanele care se deplasează în scaun cu rotile este marcat ca având destinaţie specială, dar că va purta discuţii cu Poliţia Locală şi Direcţia de Servicii Publice pentru a găsi metode suplimentare de avertizare, astfel încât astfel de accidentări să nu se mai producă.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *