Noutăți

Discuțiile dintre sindicate și Guvernul francez au EȘUAT! Noi PROTESTE pe străzile marilor orașe: ciocniri între protestatari și forțele de ordine – FOTO&VIDEO

Protestatarii au mărșăluit în toată Franța, joi, într-o demonstrație de forță față de președintele Emmanuel Macron și de proiectul său de lege profund nepopular privind pensiile, după ce o întâlnire dintre premier și sindicate nu a reușit să rupă impasul politic în care se află țara în momentul de față, relatează Reuters.

Protestele împotriva reformei – care ridică vârsta de pensionare cu doi ani, respectiv la 64 de ani – au atras mulțimile de oameni la mitingurile organizate de sindicate încă din luna ianuarie și care au devenit violente uneori.

Grupurile muncitorești au promis că nu se vor opri după ce discuțiile de miercuri cu prim-ministrul Elisabeth Borne, care au durat doar o oră, nu au reușit să calmeze situația, respectivă nu s-a ajuns la un numitor comun.

„Ceea ce fac cei de la putere, oamenii pot desface”, au scandat protestatarii în orașul Rennes, din vestul Franței, purtând pancarte pe care scria: „Luptăm pentru pensiile noastre” și „Grevă, blocada, Macron pleacă”.

Liderii sindicali și protestatarii au spus că singura cale de ieșire din actuala criză este retragerea legislației, opțiune pe care Borne și Macron au respins-o însă în mod repetat.

 

France 🇫🇷 Protests continue to take place across France against Macron”s pension reform (and many other issues). Just look at the scale of the protests in Toulouse.pic.twitter.com/4j368gEe0D

— James Melville (@JamesMelville) April 6, 2023

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *