Noutăți

Directorul Combinatului Agroindustrial Curtici, părere tranșantă despre ministrul Daea: „Este un măscărici, un bufon al agriculturii românești”

Pe data de 7 aprilie 2023 va avea loc un protest la nivel național, în mai multe locații din țară, inclusiv în zona vămilor, prefecturilor sau altor locuri cu simbolistică pentru acest demers. Este așteptat ca Dimitrie Muscă să participe la protestul de la vama Vărșand.

„Nemulțumirile sunt în primul rând împotriva ministrului Daea și a premierului Ciucă pentru că nu au făcut nimic pentru agricultura românească. Daea este un măscărici, un bufon al agriculturii românești. Am văzut că fermierii din Polonia au dat cu ouă după ministru, iar acesta a demisionat. Eu ca român consider că Daea este prea mic și ouăle sunt foarte importante având în vedere că vin Paștele. Să nu le stricăm cu el”, a declarat fermierul arădean Dimitrie Muscă.

Legat de Ucraina și de prețurile mici de la ei acesta explică: „la noi grâul era 1.700 lei pe tonă. Am vândut eu 4.000 de tone în toamnă, cel din Ucraina a venit la 900 de lei pe tonă poate și mai ieftin, deoarece prețul de cost era pe jumătate cât la noi. Au gaz, au motorină mai ieftină, au îngrășămintele. Dacă pe mine m-a costat 7.000 de lei hectarul de cultură, în Ucraina a fost pe jumătate, adică la 3.000 de lei ca și echivalent și atunci și-au putut permite să dea cu 900 de lei tona pentru că oricum rămânea și cu câștig. Oricum, sunt probleme cu acel grâu, Ungaria l-a refuzat”.

Astfel, fermierii din toată țara sunt așteptați la protest. 

„Vrem să atragem atenția conducerii Ministerului Agriculturii și a statului român, respectiv al primului ministru. Eu am fost la el acum o lună și ceva împreună cu alți cu 21 de directori de societăți mari din toată țara.  Toate nenorocirile astea care bântuie în țară legate de agricultură și de industria alimentară i le-am spus personal primului ministru, i-am zis și despre ministrul mediului care nu vrea să omoare pesta porcină la mistreți. Acum este strigătul de disperare, deoarece  le-am dat semnalele, însă nu au făcut absolut nimic. Cerem ajutorul națiunii române pentru că altfel jumătate din agricultura românească se duce, vom mânca scump și prost. Noi trebuie să trăim decent nu suntem milogi, nu stăm cu mâna întinsă, dar nu se mai poate. Va fi jumate din agricultura țării românești în faliment. Toți trebuie să susțină agricultura”, a mai declarat pentru Adevărul, Dimitrie Muscă, directorul Combinatului Agroindustrial Curtici.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *