Noutăți

Diana Șoșoacă susține că ea a stins revolta din Rusia: „Să ziceți mersi că am vorbit cu Lukasenko să-l primească pe Prigojin” – Legătura dintre Șoșoacă și liderul Wagner

Diana Șoșoacă a șocat pe holurile parlamentului cu o declarație halucinantă legată de revolta grupului Wagner în Rusia: „Să ziceți mersi că am vorbit cu Lukasenko să-l primească pe Prigojin”, a spus senatoarea.

În trecut, Evgheni Prigojin i-a mulțumit Dianei Șoșoacă pentru sprijinul oferit Rusiei. El a comentat în presa din Rusia o știre despre Diana Șoșoacă ce propusese „denunțarea Tratatului de bună vecinătate și cooperare dintre România și Ucraina” și cerea anexarea de către România a teritoriilor ucrainene aflate în componența țării noastre în perioada interbelică.

Iată ce spunea Prigojin în presa de la acea vreme:

„Bună ziua, Evgheni Viktorovici! Numele meu este Ivan și sunt editorul portalului «Observatorul militar». Aș dori să comentați referitor la următorul subiect: recent, în Parlamentul României a fost înregistrat un proiect de lege referitor la anexarea unei părți a teritoriului Ucrainei. Autorul acestei inițiative este senatoarea Diana Șoșoacă, fondatoare a partidului de extremă dreapta SOS, care a criticat în repetate rânduri autoritățile ucrainene, NATO, America și care susține în mod deschis Rusia. Nu e niciun secret că Rusia este susținută de alți politicieni de extremă dreapta din UE, inclusiv din Franța sau Germania (…). În același timp, Uniunea Europeană a impus sancțiuni împotriva grupului Wagner. Credeți că vocea Rusiei se face încă greu auzită în UE? Mențineți legături cu deputați pro-ruși din UE?”, a fost întrebarea adresată lui Prigojin.

Răspunsul lui Evgheni Prigojin a fost următorul: „Desigur, păstrăm legături cu mulți politicieni europeni, inclusiv membri ai Parlamentului European. Le mulțumesc pentru că sprijină Rusia atât de mult cât o pot face. În ceea ce privește «vocea Rusiei», ca să nu jignesc pe nimeni, voi spune următoarele: Pentru ca vocea noastră să fie auzită, trebuie să vorbim tare, dacă vorbești cu voce joasă și îți petreci viața doar pentru propria ta bunăstare, nimeni nu te va auzi”.

 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *