Noutăți

Detaliile finale ale proiectului de lege privind inteligența artificială, în dezbatere – Instrumentele IA, clasificate în funcție de nivelul lor de risc

Comisia Europeana a inceput sa elaboreze Legea privind inteligenta artificiala in urma cu aproape doi ani pentru a reglementa tehnologia emergenta a inteligentei artificiale, care a cunoscut un boom in investitii si popularitate dupa lansarea chatbot-ului ChatGPT alimentat de IA al OpenAI.

Membrii Parlamentului European au convenit sa treaca proiectul la urmatoarea etapa, in timpul caruia parlamentarii UE si statele membre vor dezbate detaliile finale ale proiectului de lege.

Conform propunerilor, instrumentele IA vor fi clasificate in functie de nivelul lor de risc perceput: minim, limitat, ridicat si inacceptabil. Domeniile de ingrijorare ar putea include supravegherea biometrica, raspandirea dezinformarii sau limbajul discriminatoriu.

Desi instrumentele cu risc ridicat nu vor fi interzise, cei care le folosesc vor trebui sa fie foarte transparenti in operatiunile lor.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *