Noutăți

Decizie șoc la Petrotel Lukoil Ploiești: Cei 4 ruși din conducerea rafinăriei, DEMIȘI și înlocuiți cu români și un ucrainean

Toţi cetățenii ruşi din conducerea Petrotel Lukoil Ploieşti au fost demişi, potrivit profit.ro. Consiliul de Supraveghere al rafinăriei ploieştene Petrotel Lukoil, controlată de gigantul petrolier rus omonim, i-a înlocuit pe 4 dintre cei 5 membri ai directoratului, structura de conducere executivă a companiei.

Conducerea a fost preluată de români, plus un ucrainean fost şef la o rafinărie din Odesa bombardată de armata rusă.

Schimbările din conducerea rafinăriei au fost decise cu două luni înainte de finalizarea mandatelor celor schimbaţi din funcţii.

Au fost înlocuiţi din directorat ruşii Aleksei Kovalenko (director general executiv şi preşedinte al directoratului Petrotel Lukoil), Olga Kuzina (director economic şi financiar), Alexey Vointsev (director de livrări) şi Kuzma Oligov (director de personal).

Singurul membru al directoratului păstrat a fost românul Dan Dănulescu, numit director general executiv şi preşedinte al directoratului Petrotel Lukoil. El a rămas şi cu unica funcţie anterioară, cea de inginer-şef. Dănulescu lucrează la rafinăria Petrotel de aproape 20 de ani, respectiv din decembrie 2003. 

Ceilalţi membri noi, români, ai directoratului sunt Dorel Duţu (contabil-şef al Petrotel din anul 2001), Adrian Negoiţă (director de producţie, în companie din 2013) şi Ion Mura (director economic şi financiar, timp de 21 de ani director adjunct la Lukoil Republica Moldova, transferat în 2021 în România).

Cel de-al patrulea nume nou din directoratul Petrotel Lukoil este cel al ucraineanului Oleksii Bibik, care a fost numit director de resurse umane, el primind permis de şedere în România din partea autorităţilor de la Bucureşti. El a deţinut mai multe funcţii, printre care şi cele de director HR şi director general adjunct al rafinăriei din Odesa a ruşilor, a patra cea mai mare din ţara vecină. Rafinăria a fost a fost una dintre principalele ţinte ale unui atac masiv cu rachete al armatei ruse, în urmă cu un an.

După decizia de schimbare a conducerii Petrotel Lukoil, cei trei membri din Consiliul de Supraveghere, toți cetățeni ruși, au demisionat din funcție: președintele Rustem Gimaletdinov, vicepreședintele Ivan Odnolko și membrul CS simplu Dmitrii Ilitch, mai notează profit.ro.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *