Noutăți

De ce trebuie să adaugi bicarbonat de sodiu în apă atunci când fierbi ouăle de Paște 

Ouăle fierte pot da bătăi de cap de Paște din cauză că se decojesc foarte greu. 

Bicarbonatul de sodiu este un ingredient foarte folosit în gospodării, el având foarte multe întrebuințări care mai de care mai folositoare. Puțin știu, însă, un truc foarte important pe care îl putem folosi în bucătărie. Bicarbonatul de sodiu este foarte bun pentru tratamentele de înfrumusețare, pentru realizarea diferitor aluaturi sau pentru curățarea casei.

Însă, mai este un truc cu bicarbonat de sodiu care ne poate face viața mai ușoară. Este vorba despre fierberea ouălor. Deși sunt foarte sănătoase, ouăle fierte pot fi o bătaie de cap din cauză că se decojesc foarte greu. Putem folosi bicarbonatul de sodiu o atunci când fierbem ouăle pentru că acestea să se curețe cât mai ușor.

Dacă vorbim de ouă proaspete, ele se vor decojii mult mai greu din cauză că nu sunt suficient de alcaline. Dacă vorbim despre ouă mai vechi de o săptămână sau două atunci acestea se vor decoji mult mai ușor. Tot ce ai de făcut este să pui o linguriță de bicarbonat de sodiu în apa în care urmează să fierbi ouăle.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *