Noutăți

De ce NU este bine să speli carnea de pui înainte s-o găteşti 

Ce poate fi rău în a curăţa carnea de pui înainte de a o introduce în cuptor? Faptul că rişti să împrăştii bacteriile de pe ea în chiuvetă, pe ustensilele de gătit şi chiar pe frumosul tău şorţ de bucătărie: nu e aşa că tocmai am oferit o direcţie nedorită basmului tău culinar?

Contaminarea cu bacteriile care se regăsesc pe carnea de pui (Salmonella sau Campylobacter) se numără printre principalele cauze ale toxiinfecţiilor alimentare grave din Marea Britanie, iar cercetătorii de la Food Standards Agency au făcut o descoperire alarmantă: aceea că doi din cinci bucătari obişnuiesc să spele carnea de pui înainte de a o găti, contribuind astfel la răspândirea liberă a bacteriilor în jur şi la contaminarea ulterioară cu ele, proces care poartă numele de aerosolizare!

Nu numai că ceea ce faci este periculos, dar se poate dovedi şi complet inutil! Bacteriile care „mişună” libere pe puiul tău vor fi oricum ucise atunci când sunt preparate la foc, deci nu ai niciun motiv să te îngrijorezi din cauza lor şi, din anxietate, să le salvezi oferindu-le găzduire în chiuveta ta.

 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *