Noutăți

Daniel Băluță îl acuză pe Nicușor Dan că îți asumă fără drept meritele pentru lucrările din Piața Unirii

Astfel că, edilul Daniel Băluță îi reproșează lui Nicușor Dan că s-a lăudat, într-o emisiune TV, cu lucrările. De asemenea, acesta a adăugat că începând din luna aprilie a anului 2022, Pasajul Unirii și Planșeul Unirii, două obiective de importanță strategică pentru Capitală, se află în administrarea Sectorului 4. În plus, până și finanțarea lucrărilor de consolidare a Planșeului Unirii a fost obținută tot de către Sectorul 4, susține primarul Băluță, ca urmare a unei ordonanțe de urgență. Executivul a alocat administrației locale a Sectorului 4 suma de 150 de milioane de euro. 

Ce declarații a făcut Nicușor Dan

„Planşeul este acea bucată de construcţie care este deasupra Dâmboviţei şi peste care este o parte din Piaţa Unirii şi pasajul rutier. Acest planşeu este într-o stare proastă. În momentul acesta se face o expertiză. E clar că trebuie intervenit. Există două variante: fie se poate consolida de sus în jos, caz în care nu trebuie să facem nimic la suprafaţă, fie trebuie să săpăm tot, ca să punem planşeul din nou. Acest planşeu este lângă linia de metrou 1. Deci nu se pune problema ca metroul, chiar în a doua variantă, în care se sapă, să nu funcţioneze. În schimb, în varianta a doua se pune problema de o afectare a circulaţiei rutiere la suprafaţă. În ipoteza în care vom merge pe această soluţie, trebuie să avem o soluţie inteligentă pentru un an şi jumătate – doi, cât vor dura lucrările”, a precizat Nicuşor Dan la o televiziune de știri.

Replica primită de Nicușor Dan de la primăria lui Daniel Băluță

„Începând din luna aprilie a anului 2022, Pasajul Unirii și Planșeul Unirii, două obiective de importanță strategică pentru Capitală se află în administrarea Sectorului 4 al Municipiului București. Sectorul 4 al Municipiului București și-a asumat întru totul responsabilitatea punerii în siguranță și a consolidării celor două obiective de infrastructură.

În acest sens, Sectorul 4 al Municipiului București a efectuat lucrările de punere în siguranță a pasajului rutier încă din vara anului trecut, iar în paralel, a contractat servicii în vederea efectuării celor două expertize tehnice realizate de către specialiștii Universității Tehnice de Construcții București și care încadrează atât Planșeul Unirii, cât și Pasajul Unirii în starea tehnică IV – nesatisfăcător, ce impune intervenții de urgență.

La acest moment, Sectorul 4 al Municipiului București este autoritatea contractantă în cadrul procedurii de licitație publică privind proiectarea și realizarea lucrărilor de consolidare a Planșeului Unirii.

În plus, până și finanțarea lucrărilor de consolidare a Planșeului Unirii a fost obținută tot de către Sectorul 4 al Municipiului București, ca urmare a unei ordonanțe de urgență, prin care Executivul a alocat administrației locale a Sectorului 4 suma de 150 de milioane de euro”, se arată într-un comunicat transmis de Primăria Sectorului 4.

„Cu tot respectul pentru Primarul General al Capitalei, domnul Nicușor Dan și pentru funcția publică pe care o exercită, considerăm ca fiind total lipsit de corectitudine și lipsit de moralitate modul în care edilul Nicușor Dan încearcă să își asume total nemeritat proiectul de consolidare a Planșeului Unirii, făcând declarații referitoare la o lucrare extrem de importantă pentru bucureșteni în a cărei realizare propriu-zisă nu are niciun fel de implicare.

Reamintim că, la momentul producerii unor accidente rutiere la Pasajul Unirii, Primarul General a recunoscut public că întreaga lucrare este coordonată de către Sectorul 4 al Municipiului București și că Primăria Generală nu răspunde de lucrările efectuate”, se mai arată în comunicatul de presă.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *