Noutăți

Danemarca nu are „nicio linie roşie” în furnizarea continuă de nou armament Ucrainei, afirmă ambasadorul rus la Copenhaga

„Copenhaga crede cu fermitate că Occidentul este capabil să înfrângă militar Rusia în Ucraina. Danemarca nu se gândeşte la soarta pe care o va înfrunta Ucraina şi cetăţenii săi în cazul unei escalade ulterioare a conflictului. Pe baza unor astfel de percepţii, Copenhaga în prezent nu are linii roşii sau interdicţii împotriva transferului de noi arme”, a spus ambasadorul.

Un fond special în valoare de 1 miliard de dolari a fost înfiinţat recent în Danemarca pentru a spori ajutorul militar către Kiev, a menţionat diplomatul.

Danemarca a transferat Ucrainei arme în valoare de 900 de milioane de dolari, inclusiv sisteme de rachete antinavă, antitanc şi de apărare aeriană, mortare, transportoare blindate de personal, drone şi diverse tipuri de muniţii, a spus Barbin. „Livrarea a nouăsprezece unităţi de artilerie autopropulsată Caesar este programată în luna mai, iar tancuri Leopard 1 – în vară. Se discută o oportunitate de aprovizionare cu avioane de luptă F-16. Instructorii danezi antrenează militari ucraineni”, a adăugat el.

 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *