Noutăți

Cutremur puternic de magnitudine aproape 6 în Canada – Seismologii spun că este un fenomen neobișnuit

Potrivit Institutului seismologic Canada, magnitudinea cutremurului a fost revizuită de la 6 la 5,7, produs în largul coastei de vest a Canadei, British Columbia. Inițial, Institutul american de geofizică USGS a anunțat că seismul a avut magnitudine 6.

Seismul a avut loc către ora locală 8.55 (18.55, ora României), la peste 250 de kilometri vest de Port McNeill, situat pe Insula Vancouver, la o adâncime de 10 km, după ce inițial adâncimea anunțată era de 7,3 km.

BREAKING: 6.2 earthquake near Vancouver Island, off the coast of Canada. pic.twitter.com/81rLQw2ZHN

— Stone (@StoneBryson) April 13, 2023

Site-ul web al US Geological Survey arată că seismul a fost resimțit doar ușor în câteva zone, de la Port Hardy, la puțin peste 200 de kilometri de epicentru, până la Kitimat, la peste 500 de kilometri distanță.

Centrul Național de Avertizare de Tsunami din Alaska a anunțat că nu se așteaptă un val periculos din cauza cutremurului.

”Nu ne aşteptăm să aibă loc un tsunami, penru că nu am primit un avertisment în acest sens”, a declarat pentru AFP un seismolog de la Séismes Canada, Brindley Smith. El a menționat că nu se aşteaptă nici la avarierea unor clădiri.

„În regiune au loc cutremure de intensitate mai mică de mai multe ori pe an. Ceva care se apropie de magnitudinea 6 este un pic cam neobişnuit, dar nu există motive de îngrijorare”, a mai spus seismologul canadian, potrivit tvanouvelles.ca.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *