Noutăți

Cutremur în Rusia – Mai multe clădiri au fisuri în ziduri – Nu au fost raportate victime umane

Seismul s-a produs la o distanţă de aproximativ 44 de kilometri sud de localitatea Petropavlovsk-Kamceatski de pe coasta rusă de la Oceanul Pacific la o adâncime de 100 de kilometri, potrivit aceluiaşi minister.

Înregistrările video publicate de mass-media din Peninsula Kamceatka, situată la 6.800 kilometri est de Moscova, arată fisuri apărute în zidurile unor clădiri şi sticle sparte în supermarketuri după ce au fost deplasate de pe rafturi în urma seismului, însă nu au fost constatate avarii grave la nivelul structurilor de siguranţă ale imobilelor.

„Grupurile operaţionale de salvatori şi de pompieri inspectează clădirile. Potrivit informaţiilor preliminare, nu există victime şi pagube materiale”, a precizat Ministerul rus pentru situaţii de urgenţă.

Filiala din Kamceatka a Academiei Ruse de Ştiinţe şi Măsurători Geofizice a precizat că seismul a avut magnitudinea de 6,9.

Centrul Seismologic Euro-Mediteraneean (EMSC) anunţase iniţial că magnitudinea acestui cutremur a fost de 6,6.

Sistemul de avertizare pentru tsunami din Statele Unite a precizat că nu a emis o alertă de tsunami după seismul de luni.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *