Noutăți

Cum va fi vremea în Săptămâna Luminată. Meda Andrei, meteorolog ANM: „Veștile nu sunt tocmai bune”

Întrebată despre avertizările nowcasting și episoadele scurte de vreme rea, Meda Andrei a explicat: „A început sezonul cald și va trebui să ne obișnuim tot mai mult cu astfel de manifestări. În mai toate regiunile din țară, astăzi, a fost, pe de o parte, soare, cel puțin la începutul zilei, dar și intervale cu înnorări temporar accentuate, când au fost averse, cu descărcări electrice, cu intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat în județul Vâlcea și Teleorman a fost grindină – așadar, fenomene din acestea de instabilitate atmosferică”.

„În momentul de față, acestea sunt mai frecvente prin Muntenia, Moldova și Transilvania, doar izolat în restul țării”, a adăugat Meda Andrei.

„Veștile nu sunt tocmai bune, pentru că va continua să plouă și mâine, și poimâne, cam toată săptămâna viitoare va aduce ploi. Dacă astăzi acestea au fost mai multe în centru, în sud, în est, mâine vor fi cu precădere în vest, în centru și în sud, marți-miercuri cam prin toate zonele. Așadar, toată săptămâna va fi temporar când cu soare, când cu nori, când cu averse și descărcări electrice”, a continuat meteorologul ANM.

„Prin urmare, vor fi și cantități mai însemnate de apă, uneori să se acumuleze 20-25 de l/mp în intervale scurte de timp, posibil chiar mai mult. N-o să fie așa o vreme mohorâtă întreaga săptămână și cu ploaie non-stop, ci câteva ore să plouă, dar și ore în care să fie puțin soare”, a mai spus Meda Andrei.

„Pentru că totuși sunt mai mulți nori, și temperaturile vor fi puțin mai scăzute decât zilele acestea, în general cuprinse între 10 și 18 grade. Cele mai mici temperaturi, prin Moldova – mâine, acolo vor fi între 10 și 14 grade, apoi între 13 și 16-17 grade; în restul țării, cam între 15 și 19 grade. În Capitală, și aici temperaturi un pic mai mici, adică 14-15 grade mâine, apoi cam în marea lor majoritate între 16 și 18 grade”, a precizat ea.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *