Noutăți

Cum scăpăm de efectele pufului de PLOP, coșmarul celor cu alergii? Greșeala pe care o facem toți

.Cauza principală a alergiilor este polenul arborelui de plop, care a fost asociat cu astmul bronșic și conjunctivita alergică.  Printre simptome se numără: strănutul, rinita alergică, ochii inflamați, congestia nazală, iritarea gâtului. Însă, aceste simptome apar cu mult mai devreme de apariția pufului zburător, potrivit sanoteca.md.

 

Problema este amplificată de faptul că, în perioada în care observăm de obicei puful de plopi, înfloresc și cele mai multe ierburi care generează polen alergic, ceea ce ne face să asociem efectul combinat doar plopului.

 

Astfel, în timpul plutirii polenului în aer, majoritatea persoanelor alergice suferă deja de „suprasolicitarea sistemului imunitar”.

 

Din păcate, nu există o rețetă precisă de a scăpa de puful de plopi. Masca de protecție individuală, devenită în timpul pandemiei actuale o necesitate, vă poate apăra căile aeriene și de puful neplăcut.

 

Dacă faceți parte din categoria persoanelor alergice, începând cu primăvara timpurie și până la începutul verii e bine să vă protejați de polenul plantelor, inclusiv și de cel al plopilor. Iată câteva măsuri care vă pot fi de folos:

 

– faceți un duș după ce ați lucrat afară, atrăgând o atenție deosebită părului, ochilor și pleoapelor;

– după ce reveniți de afară, scoateți hainele mari, de asupra și duceți-le spre mașina de spălat într-o plasă;

– luați un medicament antihistaminic de nouă generație cu 30 de minute înainte de a merge afară;

– testați-vă la ce tip de polen sunteți alergic și informați-vă când este vârful diseminării acestuia în aer. În această perioadă, optați pentru lucrul acasă.

– în sezonul de alergii, purtați o mască din microfibră;

– păstrați geamurile locuinței și a automobilelor închise. La necesitate, utilizați un condiționer.

– utilizați un aspirator cu filtru HEPA pentru a face curățenie în locuință.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *