Noutăți

Cum își pot dubla medicii veniturile. Bonusurile propuse de autorități pentru cei care aleg să profeseze în mediul rural

Vorbim despre modificări extrem de importante ce au intrat în vigoare odată cu noul contract cadru emis de CNAS și Ministerul Sănătății. Iată că pentru a atrage doctorii în ramura Medicinii de familie, ramură cu un deficit uriaș, vin anumite beneficii de la autorități. 

Concret, medicii care aleg să meargă în mediul rural – acolo unde există puține cabinete și unde deficitul este uriaș – pentru o perioadă de 6 luni vor primi o primă de instalare mai mare cu 50% decât venitul lor.

Dacă aleg însă să profeseze în zonele în care nu există niciun cabinet medical, atunci veniturile vor fi mai mari chiar și cu 100%. 

Pe de altă parte, o să crească și valoarea punctului pentru serviciile medicale decontate de la 8 la 12 lei pentru fiecare pacient. De asemenea, autoritățile spun că medicii pot rpimi bani și pentru fiecare discogramă efectuată pacientului. Vorbim, practic, despre acel set de analize medicale. 

Estimează specialiștii că un medic ar putea primi aproximativ 1.400 de lei doar pentru această intervenție.

Așadar, medicii care se mută de la oraș la sat vor avea parte de aceste beneficii. 

Medicina de familie ar avea nevoie de aproximativ 1.600 de doctori.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *