Noutăți

Cum îi îmbogățim pe alții: Românii din Danemarca au impulsionat creșterea economică a țării. „Un succes uriaș”

Economistul Tore Stramer, a afirmat pentru presa daneză, citată de Știri Diaspora, că străinii au contribuit la aproximativ 40% din creșterea totală a ocupării forței de muncă în ultimii trei ani.

În contextul unei mari penurii de forță de muncă, companiile din Danemarca au reușit să atragă lucrători străini, care au contribuit la creșterea și stabilitatea economiei daneze în perioada post-pandemică. Prin afluxul mare de forță de muncă străină, s-a evitat amenințarea unei crize pe piața de profil, iar economia daneză a înregistrat o creștere puternică și constantă. Majoritatea celor 31.600 de lucrători străini au venit din România și Polonia.

Mai exact, 6.000 de cetățeni români au venit în Danemarca pentru a munci anul trecut, în timp ce 3.700 de persoane au venit din Polonia.

„În prezent, ocuparea forței de muncă în această țară continuă să înregistreze recorduri, chiar dacă un mediu economic incert, cu o inflație galopantă, încearcă să pună piedici. Iar acest lucru se datorează în principal forței de muncă străine”, a mai spus economistul danez.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *