Noutăți

Controale ample la un azil de bătrâni din Capitală – 4 bunici și-au pierdut viața după ce au stat în condiții mizere

Controale ample la un azil de bătrâni din Capitală. Mai multe echipe de la prefectură verifică modul în care sunt tratați bătrânii, după sesizările rudelor. Persoanele vârstnice din acest cămin erau tratate în mod necorespunzător, surse Realitatea PLUS spun că bătrânii erau căzuți și lăsați pe jos.

Mai multe cămine au fost închise în țară și în București, în urma neregulilor găsite în timpul controalelor efectuate de autorități. Sute de servicii sociale au fost verificate până acum, dintre care unele au fost închise, iar altele au activitatea suspendată pe diferite perioade de timp.

Azilele groazei – DNA a plantat microfoane în căminele din Ilfov și a depistat cum se negociau controalele. Au apărut primele interceptări ale Direcției Naționale Anticorupție din dosarul azilelor groazei! După ce procurorii DNA au instalat microfoane și au interceptat apelurile telefonice ale suspecților, au descoperit că funcționarii statului, care ar fi trebuit să inspecteze azilele respective, negociau, practic, când să meargă în control.

Citește și: Piedone l-a demis pe șeful unui centru pentru minori pentru că o fată de doar 15 ani este însărcinată: „Sunt furios”

Azilele groazei – Lista căminelor de bătrâni suspendate de AJPIS

Azilele groazei – Lista căminelor de bătrâni suspendate de AJPIS | S-au aplicat amenzi uriașe în urma controalelor.

2.480 de centre sociale au fost controlate din 10 până pe 14 iulie, anunță Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială. S-au dat amenzi de 1.141.000 lei. Zece centre, dintre care unul în Voluntari, au fost suspendate, vineri, temporar.

Au fost aplicate 105 sancțiuni contravenționale, din care 16 avertismente și 89 amenzi, în cuantum total de 1.141.000 lei. Vineri s-au verificat 365 entități.

Citește și: Patronii azilelor din Ilfov, viață de lux cu banii bătrânilor. Cum le-au crescut ÎNCASĂRILE spectaculos? 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *