Noutăți

Cod portocaliu de furtuni devastatoare, cod galben de caniculă și disconfort termic accentuat – HARTA actualizată

COD GALBENInterval de valabilitate: 24 iunie, ora 12 – 25 iunie, ora 10

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată

Zone afectate: conform textului și hărții

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.

Duminică vor fi perioade cu instabilitate atmosferică în centrul, sudul și estul țării.

COD PORTOCALIUInterval de valabilitate: 24 iunie, ora 14 – 25 iunie, ora 08Fenomene vizate:instabilitate atmosferică accentuatăZone afectate: conform textului și hărții

După-amiaza și seara, la munte, în cea mai mare parte a Transilvaniei și local în Moldova, apoi îndeosebi în jumătatea de vest a Olteniei și în sudul Banatului vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 65…75 km/h) și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat de peste 50…60 l/mp.

COD GALBEN 

intervalul : 24 iunieZonele afectate : conform textului și hărțiiFenomene : disconfort termic ridicat, caniculă

Vremea va fi caniculară, iar disconfortul termic ridicat în Muntenia, jumătatea de sud a Moldovei, și local în Oltenia și Dobrogea continentală. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 37 de grade.

 

 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *