Noutăți

Cele 7 aparate din casă ce trebuie oprite noaptea ca să achiți FACTURI mici – Ce nu e bine să scoți niciodată din priză

Unele aparate din casă sunt adevărate consumatoare de energie și trebuie să avem în vedere cum le folosim într-un mod cât mai optim. Adică să putem reduce factura la energie fără să renunțăm la aceste electrocasnice.

Anumite aparate, în modul stand-by, ca televizoarele, consolele de jocuri, radiourile și computerele pot consuma o cantitate considerabilă de energie. De aceea se recomandă întreruperea alimentării lor pe timpul nopții. Măsura e importantă nu doar pentru reducerea facturii la curent ci și pentru prelungirea duratei de viață a electrocasnicelor respective. Aceste aparate sunt cele mai mari consumatoare de energie electrică de acasă. Măsura nu numai că le prelungește durata de viață, dar va reduce în mod sigur și factura la curent.

Imprimanta este un consumator de energie destul de mic, însă este recomandabil să o deconectați de la rețeaua electrică pe timpul nopții sau când nu este folosită o perioadă mai mare de timp. 

Și aparatul de aer condiționat ar trebui oprit pe timpul nopții sau în perioada în care nu este folosit, măsura ducând la economisirea unei sume importante de bani.

Specialiștii propun și oprirea routerului pe timp de noapte. Dacă nu există un sistem de alarmă în casă în caz de efracție, dacă nu este conectat la rețeaua WiFi, routerul poate fi dezactivat pe timp de noapte sau poate fi setat un temporizator.

Totuși, ar trebui să vă gândiți de două ori dacă e bine să opriți routerul pe timp de noapte pentru a economisi energie electrică. Pentru că pot apărea probleme la pornire, de exemplu, setările trebuie reprogramate deseori. În plus, pot apărea și probleme cu actualizarea, pentru că ele se fac de obicei noaptea.

Un alt pas simplu și eficient pentru reducerea facturii depinde și de sursa de alimentare a dispozitivelor electronice. De exemplu, unele cabluri ar trebui cu siguranță deconectate de la priză, în special cablurile de încărcare pentru smartphone-uri și laptopuri.

CE NU TREBUIE NICIODATĂ SCOS DIN PRIZĂ – CELE MAI IMPORTANTE 2 APARATE DIN CASĂ

Spre deosebire de frigider și congelator, cuptorul cu microunde nu are nevoie de o sursă de alimentare constantă și, prin urmare, poate fi oprit noaptea, când nu este necesar. În ciuda costurilor – nu scoateți niciodată din priză aceste trei aparate electrocasnice, scrie heute.at.

ALTE SFATURI PENTRU ECONOMISIREA ENERGIEI ȘI FACTURI MAI MICI

– Scădeți temperatura camerei

– Aerisiți corespunzător

– Nu lăsați apa fierbinte să curgă nefolosită

– Folosiți un uscător de rufe

– Mașina de spălat: nu spălați la o temperatură mai mare decât este necesar.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *