Noutăți

Cel puţin 85 de persoane, UCISE într-o busculadă în timpul unei acţiuni caritabile, în Yemen. Imagini cu HAOSUL general – VIDEO

„85 de persoane au fost ucise, iar peste 322 au fost rănite” într-o busculadă în timpul unei acţiuni caritabile organizate în districtul Bab el Yemen, a declarat o sursă de securitate din Sanaa. Informația a fost confirmată de un oficial al autorităţilor medicale rebele, relatează AFP preluată de Hotnews.ro.„Printre cei care au murit se numără femei şi copii”, iar în jur de 50 de răniţi sunt în stare gravă, a spus sursa citată, sub protecția anonimatului.

BREAKING: More than dozen dead, many injured after a stampede in a school in Sanaa, Yemen where poor people gathered to receive charities during Ramadanpic.twitter.com/79O9hFc5A5

— Insider Paper (@TheInsiderPaper) April 19, 2023

Victimele acestei busculade, una dintre cele mai mortale din ultimii zece ani, au fost transportate la spitalele din apropiere, iar organizatorii evenimentului au fost arestaţi, a precizat Ministerul de Interne într-un comunicat publicat de agenţia de presă rebelă, Saba.

Comunicatul de presă nu a precizat numărul victimelor, mulţumindu-se să menţioneze „zeci de morţi în urma unei busculade în timpul unei distribuiri haotice de sume de bani de către anumiţi comercianţi”.

Această acţiune caritabilă a avut loc cu câteva zile înainte de sărbătoarea Eid al-Fitr, care marchează sfârşitul lunii Ramadanului, postul musulman.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *