Noutăți

Ce se întâmplă dacă faci sex cu aceeaşi persoană pentru tot restul vieții. Explicaţia unui specialist

Mulți oameni aleg să aibă relații monogame și să facă sex cu aceeași persoană pentru tot restul vieții. Dar ce se întâmplă cu viața sexuală a cuplului în cazul în care acesta face sex cu același partener pentru întreaga viață? În cartea sa, ”Sex ca la carte”, Paul Jenner oferă o explicație bazată pe cercetările și studiile din domeniul psihologiei.

Specialistul explică faptul că relațiile monogame nu sunt în mod necesar mai bune sau mai rele decât cele în care există mai mulți parteneri sexuali. În cazul în care un cuplu alege să aibă o relație monogamă, aceasta poate fi o decizie bună sau proastă în funcție de cei doi parteneri și de nevoile lor. Din perspectiva sănătății mintale, aplicarea unor norme rigide nu este întotdeauna benefică sau sănătoasă pentru cupluri. 

Totuși, Jenner explică că unii oameni aleg relații monogame pentru că doresc să aibă o experiență sexuală sigură și plină de încredere cu aceeași persoană. La fel ca oricare alt aspect al vieții de cuplu, experiența sexuală poate fi îmbunătățită prin comunicare, întâmpinarea dorințelor și nevoilor partenerului și explorarea variantelor.

Citește și: Testul cărților magice. Alegerea făcută îți va spune cu percepi dragostea

Potrivit expertului în relații și autorului Paul Jenner, sexul cu aceeași persoană poate fi profund satisfăcător și plin de semnificație, dar există și câteva dezavantaje. În cartea sa, Jenner își propune să explice din ambele perspective beneficiile și dezavantajele relațiilor intime pe termen lung.

Beneficiile

După unii experți, sexul cu aceeași persoană poate fi deosebit de intim și plin de satisfacții. Când ambele persoane sunt în stare să se conecteze prin niveluri profunde și intime, sexul împărtășit împreună poate fi cu adevărat magic. Jenner observă că odată ce oamenii experimentează sexul cu aceeași persoană de-a lungul timpului, ei devin capabili să lucreze împreună pentru a-și îmbunătăți relația.

Calitatea sexului poate fi îmbunătățită odată cu învățarea reciprocă a preferințelor și nevoilor personale. În plus, o relație de durată oferă posibilitatea de a dezvolta o comunicare mai deschisă și mai sinceră. În timpul sexului, oamenii pot afla ceea ce le place și ceea ce nu le place, iar discuțiile ar putea ajuta la găsirea unui echilibru perfect între nevoile și dorințele ambilor parteneri.

Dezavantajele

Pe de altă parte, o relație de durată poate aduce și câteva dezavantaje. Odată ce am ajuns să cunoaștem foarte bine partenerul, începem să ne lăsăm prea mult în voia rutinei. Rutina poate aduce plictiseala și lipsa de entuziasm în dormitor.

Din păcate, multe cupluri ajung să treacă prin astfel de probleme și să se întrebe dacă ar trebui să renunțe la persoana iubită și să încerce să găsească o altă variantă. Jenner recomandă ca membrilor unui cuplu să îi acorde întotdeauna o importanță maximă comunicării deschise și oneste.

Discuțiile regulate pot ajuta la prevenirea stării de rutină și la descoperirea unor noi pasiuni și interes în dormitor. De asemenea, este important să încerci să-ți păstrezi independența și să cultivi pasiuni și activități care nu sunt legate de partenerul tău. Aceste activități te vor ajuta să rămâi independent și să-ți păstrezi propria personalitate, ceea ce poate fi deosebit de importante într-o relație de lungă durată.

Citește și: Ce persoane greșite atragi, în funcție de zodie. Horoscopul prieteniilor nepotrivite

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *