Noutăți

Cazul bătrânului de 82 de ani, mort după ce a fost tâlhărit și lăsat în frig. Unul dintre minori, ARESTAT PREVENTIV! Ce ACUZAȚII i se aduc

La data de 23.03.2023 Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău a fost sesizat de către organele de poliție cu privire la faptul că pe raza satului Căldărăști, județul Buzău, a fost găsită decedată o persoană de sex bărbătesc, în vârstă de 82 de ani.

”Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat că la data de 22.03.2023, victima s-a deplasat cu bicicleta proprietate personală în extravilanul satului Căldărăști, județul Buzău, pentru a-și tăia via. La întoarcere, în jurul orelor 14,00, s-a întâlnit cu 3 minori, în vârstă de 15, 10, respectiv 9 ani, care l-au trântit la sol și l-au deposedat de bicicletă.

Victima care avea și unele probleme locomotorii a plecat în urmărirea celor 3 minori, pentru a-și recupera bicicleta, însă aceștia l-au imobilizat, l-au lovit de mai multe ori cu pumnii și picioarele în special în zona toraco-abdominală, l-au legat cu o sfoară de mâini și de picioare, după care l-au dezbrăcat de haine, l-au stropit cu apă și l-au abandonat, plecând cu bicicleta sustrasă”, precizează Biroul de Informare Publică și Relații cu Presa din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău.

A doua zi, pe data de 23.03.2023, în jurul orelor 12,00, victima a fost găsită decedată pe câmp, de către un vecin, în locul în care a fost abandonată de cei 3 minori, fiind sesizate organele de urmărire penală.

În urma efectuării necropsiei de către medicii din cadrul Serviciului Județean de Medicină Legală Buzău a rezultat că decesul victimei s-a datorat hipotermiei, pe fondul unui politraumatism cu numeroase leziuni de părți moi.

Având în vedere că unul dintre minori avea vârsta de 15 ani în cauză s-a dispus efectuarea unei expertize neuropsihiatrice care a concluzionat că acesta a avut discernământul păstrat la data comiterii faptei.

”La data de 13.04.2023 procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău au solicitat instanței de judecată luarea măsurii arestării preventive față de inculpatul minor, în vârstă de 15 ani, singurul care răspunde penal. Tribunalul Buzău a dispus arestarea preventivă a inculpatului minor pe o perioadă de 30 de zile.

Precizăm că măsurile procesuale dispuse în cursul urmăririi penale sunt măsuri prevăzute de Codul de procedură penală, care nu pot, în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție” se precizează în comunicatul transmis de Biroul de Informare Publică și Relații cu Presa din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *