Noutăți

Caterdrala de la Notre Dame, restaurată până la ultimul detaliu. FOTO cu stadiul lucrărilor

În seara de 15 aprilie 2019, celebra Catedrala Notre-Dame din inima Parisului, veche de 850 de ani, era cuprinsă de un incendiu teribil în timpul lucrărilor de restaurare. Președintele Macron a promis imediat după incident ca reabilitarea va fi gata până la finalul anului 2024. Nu ar fi putut ști atunci cât de greu va fi să se țină de promisiune.

„Catedrala Notre-Dame de la Paris este, într-un fel, inima Franței. Pentru catolici, desigur, pentru creștini, dar și pentru toată lumea. Toate marile evenimente ale Franței, într-un fel sau altul, au avut loc aici, în catedrală,” a spus Jean-Louis Georgelin, șeful de șantier.

„Încercăm să refacem lucrurile identic. Dar încercăm să înțelegem și intenția sculptorilor originali, așa că ne uităm la urmele lăsate de uneltele lor,” a mai spus șeful imensului șamntier prin care se încearcă restaurarea completă a bijuteriei arhitecturale.

Un labirint de schele de 600 de tone a fost construit în interiorul catedralei pentru a sprijini toate lucrările, în special reconstrucția turnului. Pentru a păstra autenticitatea constructiei, Notre Dame va fi ridicata cu aceleasi materiale – piatra, lemn si plumb. 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *