Noutăți

Câte ore de post sunt necesare pentru a reduce senzația de foame. Secretul senzației de sațietate

Mulți oameni consideră IF ca fiind o metodă eficientă de a slăbi, deoarece prin restricționarea timpului în care se consumă alimente, se poate reduce totalul de calorii consumate pe parcursul zilei. Această tehnică prezintă multiple beneficii potențiale, printre care îmbunătățirea sensibilității la insulină, creșterea nivelului de energie și stimularea metabolismului. De asemenea, postul intermitent poate fi adaptat în funcție de preferințele individuale, fiind posibile diferite variante de fereastră de timp în care se poate consuma mâncare.

Mâncatul într-o fereastră de zece ore este asociat cu o energie şi o stare de spirit mai bune şi cu un nivel mai scăzut al foamei, arată noile rezultate ale celui mai amplu studiu ştiinţific de acest tip realizat în Marea Britanie. Rezultatele studiului au fost prezentate de cercetătorii de la King’s College London în cadrul Conferinţei Europene de Nutriţie de la Belgrad, care s-a desfăşurat între 14-17 noiembrie, în Serbia.

Calendarul nunților în 2024: Când vor putea mirii să organizeze cununia religioasă și când nu

În ciuda faptului că unii susţinători ai FI promovează în mod obişnuit ferestrele restrictive de alimentaţie de până la şase ore, constatările acestui nou studiu arată că şi mâncatul într-o fereastră mai puţin restrictivă, respectiv de zece ore are totuşi beneficii pozitive pentru sănătate, cum ar fi modificări ale dispoziţiei, energiei şi foamei, scrie Tabu.ro. Cei care au fost consecvenţi în ceea ce priveşte fereastra de alimentaţie au avut beneficii mai mari decât cei care au variat fereastra de alimentaţie de la o zi la alta.

Cei care au fost consecvenţi în ceea ce priveşte fereastra de alimentaţie au avut beneficii mai mari decât cei care au variat fereastra de alimentaţie de la o zi la alta. „Acesta este cel mai mare studiu realizat în afara unei clinici strict controlate care arată că postul intermitent poate îmbunătăţi sănătatea într-un cadru real”, a declarat dr. Sarah Berry, de la King’s College London şi cercetător şef la ZOE. Rezultatele arată că regimul nu trebuie să fie foarte restrictiv pentru a vedea rezultate pozitive: o fereastră de zece ore pentru a mânca a fost gestionabilă pentru majoritatea oamenilor, şi au fost observate îmbunătăţire a stării de spirit, a nivelului de energie şi a foamei.

Zodiile care sunt cel mai predispuse să atragă abuzatori. Ajung un magnet pentru narcisiști, prinse în jocul periculos al astrelor

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *