Noutăți

CARACATIȚA de pe Otopeni. Mafioții cu milioane de euro, trafic la nivel înalt – Combinațiile ce duc direct la Grindeanu – Stenograme incendiare

Cătălin Lăscuț, așa-zisul „rege” al Duty Free-urilor, îi spune lui Felix Rache, vicepreședintele CJ Buzău, că a fost la Ministerul Transporturilor și a discutat cu șeful de cabinet al ministrului, iar acesta i-a comunicat că va avea o discuție cu ministrul Transporturilor – Sorin Grindeanu pentru prelungirea contractului. Lăscuț îi spune lui Rache că Dnata, una din firmele din aeroport, vrea să plece de la 1 ianuarie. Cei doi vorbesc despre depunerea unei notificări la Ministerul Transporturilor, privind prelungirea contractului pentru spațiile comerciale, iar Felix Rache îi spune să aștepte și să o depună după ce are un feedback.

STENOGRAME BOMBĂ CU MAFIOȚII DIN AEROPORT

LĂSCUȚ CĂTĂLIN: Da. Când vrei să o depun pe asta? Mâine?RACHE AURELIAN-FELIX: Poți să o depui și mâine. Așteptăm pe elLĂSCUȚ CĂTĂLIN: Ah, deci să n-o depun până nu…, da.RACHE AURELIAN-FELIX: Da` noi acuma mărim, contractu` îl mărim și lu` Dnata!CĂTĂLIN LĂSCUȚ: Da! Păi da, acuma sunt…adică, dacă…dacă contractu` Dnata, asta m-a rugat Sade, să ne vedem mâine, să… N-are informații și-atuncea toată baza lui e-n mine!RACHE AURELIAN-FELIX: Îhî!CĂTĂLIN LĂSCUȚ: Io pot să-i zic „Mă, omule… RACHE AURELIAN-FELIX: Da` cât… (neinteligibil)…CĂTĂLIN LĂSCUȚ: “…din sută la sută ce ai tu, 40 la sută sunt ale mele!RACHE AURELIAN-FELIX: …(neinteligibil)… Corect!

Sursa: Dosar DNA

Într-o altă convorbire, Lăscuț confirmă că a vorbit cu Felix Rache, persoană apropiată a secretarului de stat Bogdan Mândrescu, în vederea prelungirii pe 3 ani a contractului existent pentru cele două firme din aeroport.

STENOGRAME BOMBĂ CU MAFIOȚII DIN AEROPORT

(…) IVAN GEORGE ALEXANDRU: Da! Și a zis Rache că vorbește cu Mândrescu?LĂSCUȚ CĂTĂLIN: Da!

Sursa: Dosar DNA

Mai mult, Lăscuț face o descriere amănunțită a situației politice ideale, în care prelungirea contractelor pentru cele două firme s-ar putea realiza. Iar în descriere apar din nou Felix Rache și Mihai Tudose și sunt amintiți Marcel Ciolacu și Sorin Grindeanu.

STENOGRAME BOMBĂ CU MAFIOȚII DIN AEROPORT

LĂSCUȚ CĂTĂLIN: Da` el fiind din grupare cu DÂNCU, cu GRINDEANU, cu CODRUȚA, cu aia… gruparea veche… na… a ascultat dă el… pân` la urmă GRINDEANU a încercat să o rezolve ș-așa, ș-așa, nici să ne supere pă noi…HARDAN SAADEH: Nici nu s-a…… (neinteligibil)….. vorbesc în același timp…TĂNĂSESCU RADU-LAURENȚIU: A dat-o p-aia pe mijloc…LĂSCUȚ CĂTĂLIN: Nici… nici să-l rezolve pe el… ș-a dat-o… a dat-o de gard, așa… Aia e, lucrurile oricum se vor… ușor, ușor se vor dezumfla…HARDAN SAADEH: Ți-am zis, eu…LĂSCUȚ CĂTĂLIN: Da.(…)LĂSCUȚ CĂTĂLIN: Dacă vine TUDOSE premier…HARDAN SAADEH: TUDOSE?LĂSCUȚ CĂTĂLIN: Ee… Super ok…HARDAN SAADEH: Da` vine TUDOSE?LĂSCUȚ CĂTĂLIN: Păi da… că MARCEL i-e frică să plece de la Cameră… MARCEL i-e frică să plece de la Cameră că vrea să-i ia GRINDEANU locul și el se bagă-n față ca premier și nu știe la anul ce probleme sunt… poa` să fie… poa` să fie… …(se adresează unei alte persoane): Săru-mâna … poa` să fie diverse probleme care nu le gestionează și-atuncea să se trezească cu… se duce-n cap cu…HARDAN SAADEH: îhâm.LĂSCUȚ CĂTĂLIN: Cu popularitatea și că… el n-are nici… ăă… el n-are nici filială, el n-are niciun… niciun….HARDAN SAADEH: Clar, sprijin…LĂSCUȚ CĂTĂLIN: Sprijin al unei filiale, Buzău e altul, nu e el.HARDAN SAADEH: Da, da` ele frică să plece, să nu pierde..LĂSCUȚ CĂTĂLIN: E TOMA la Buzău. Păi aia zic, ș-atuncea e puțin crispat, om vedea, eu m-aș bucura să vină TUDOSE, dacă vine TUDOSE pentru noi e un lucru foarte bun, o să vină FELIX consilierul lui… da… ceea ce pentru noi este super ok… ăă… Indiferent că rămâne SORIN la Transporturi, da` dacă e TUDOSE premier, ai alt ascendent…

Sursa: Dosar DNA

Până acum, Felix Rache și Mihai Tudose nu au răspuns la nicio acuzație care a apărut în presă, legat de acest dosar, deși la un post de televiziune se spunea chiar că procurorii investighează sumele date lui Tudose de Felix Rache. Postul de televiziune cita surse confidențiale, potrivit cărora Tudose este beneficiarul unei părți a banilor despre care se vorbește în anchetă, prin intermediul lui Felix Rache. Rache este fost purtător de cuvant al Guvernului Tudose și responsabil al manifestărilor organizate de Guvern în Anul Centenar. Presa vorbește și de legăturile strânse ale lui Tudose și Rache cu serviciile de informații, de notorietate fiind faptul că lucrarea de doctorat plagiată a lui Tudose are un Laudatio scris de George Maior și Florian Coldea, foștii lideri ai SRI, iar Felix Rache a fost asociat cu fostul consilier al lui Maior, Remus Ștefureac, de la Institutul de sondare INSCOP. Acest institut dădea publicității un sondaj în care SRI era primul în încrederea românilor! 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *