Noutăți

Budapesta cere un ARMISTIȚIU URGENT în Ucraina! Viktor Orban: ”Amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este un pericol real”

Liderul de la Budapesta a amintit că ”se iau din ce în ce mai multe decizii vizând folosirea de arme din ce în ce mai noi şi puternice” şi că ”Occidentul furnizează Ucrainei din ce în ce mai multe echipamente moderne”, relatează Ziare.com care citează MTI.

Deşi ”poate părea extrem de exagerat când unii liderii europeni şi americani spun că dacă totul continuă aşa am putea ajunge la Al Treilea Război Mondial, este un pericol realist în acest moment”, a avertizat premierul ungar.

El a insistat asupra faptului că războiul de la graniță ”devine din ce în ce mai brutal şi, totuşi, numărul ţărilor şi liderilor europeni care susţin pacea nu creşte deloc”, apreciind însă că în acelaşi timp ”oamenii din Europa au început să se orienteze către un armistiţiu şi negocieri de pace, în condiţiile în care numărul victimelor creşte”.

Viktor Orban a menţionat, în context, că parlamentul ungar pregăteşte o rezoluţie prin care îşi reafirmă poziţia în favoarea păcii şi a unui armistiţiu, precizând că ”poziţia Ungariei nu este de a stabili ce fel de tratat de pace să se semneze, ci de a cere un armistiţiu”.

Potrivit premierului ungar, trebuie să se ajungă la un armistiţiu pentru a împiedica noi decese, după aceea existând şanse să se poată pregăti cadrul pentru negocieri de pace.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *