Noutăți

Botoșani, fără Gardă de Mediu – Trei comisari au fost REȚINUȚI pentru corupție

Trei persoane au fost reținute aseară de procurorii DNA Suceava în dosarul în care se derulează cercetări pentru infracțiuni de corupție pe linie de mediu.

Este vorba de funcționari ai unor instituții publice din județul Botoșani pentru care azi se va cere arestarea preventivă.

După perchezițiile derulate miercuri dimineață, la audieri la sediul DNA au fost aduse 18 persoane. Doi comisari de la Garda de Mediu și un consilier de la Agenția de Protecția Mediului din Botoșani au fost reținuți pentru o perioadă de 24 de ore. Cei trei sunt acuzați de comiterea infracțiunilor de luare de mită în formă continuată, divulgare de informații privind controale, dar și alte infracțiuni asimilate celor de corupție. Aceștia sunt acuzați că ar fi primit între 300 și 2.000 de lei pentru a nu amenda o serie de primării pe raza cărora s-au descoperit gunoaie aruncate pe domeniul public.

Din cele 64 de percheziții care au avut loc miercuri, 21 au vizat instituții publice. Printre acestea au fost și 9 primării, 6 ale unor comune din județul Botoșani și 3 în orașele Darabani, Bucecea și Ștefănești. Faptele din acest dosar vizează infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție și au fost comise în perioada aprilie – octombrie 2022.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *