Noutăți

Borșul călugăresc – Cel mai bine se gătește dacă știi secretul din rețeta veche de sute de ani

 

Borșul călugăresc este o mâncare simplă, bogată în legume. Poate fi preparat în zilele de post sau când sunteți la dietă.

 

Borș călugăresc – Ingrediente

3 l apa2 buc cartofi1 buc ceapa500 ml bors1 buc dovlecei2 buc morcovi0.5 buc telina100 gr fasole verde2 buc ardei6 buc rosii4 frunze varzadupa gust sare1 legatura leustean4 crengute de patrunjelpraf de piper1 lingura ulei de masline

Borș călugăresc – Mod de prepararePasul 1Cureti si speli toate legumele. Tai cubulete potrivite sau rondele, dupa preferinta, cu exceptia rosiilor (le adaugi mai tarziu in oala), si le pui la fiert in apa cu un praf de sare, la foc mediu. Dupa ce au fiert, pui uleiul de masline, adaugi piperul si acoperi cu un capac.

Pasul 2Mai lasi sa fiarba la foc potrivit. Intre timp, oparesti rosiile, le cureti de coaja, le pasezi cu blenderul sau le toci foarte marunt si le pui in oala cu legumele fierte. Mai lasi sa dea cateva clocote, la foc mic.

Pasul 3Separat, pui sa fiarba borsul timp de 3-4 minute, pana da in clocot, apoi il torni in oala peste celelalte legume. Servesti borsul asezonat cu leustean si patrunjel verde.

Sursa

 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *