Noutăți

Băutura-minune care ne pornește creierul dimineața. Trebuie consumată în fiecare dimineață, pe stomacul gol – Beneficii

Profesorul Vlad Ciurea a explicat motivul pentru care este bine să bem dimineaţă apă pe stomacul gol, imediat după ce ne-am trezit.

„Această bijuterie pe care ne-a dat-o Dumnezeu, cu care vorbim, ne certăm, ne împăcăm, iubim, construim, procesăm, facem o țară din ce în ce mai frumoasă, trebuie ţinută în activitate.

Mai mult, să-l ținem și normal și sănătos. Această activitate de mentenanță a creierului implică foarte multe elemente. Trebuie să începem încă de dimineață, cu primele raze de soare și cu un zâmbet”, a declarat medicul, la a3.

„Primul lucru pe care să-l facem dimineaţa este să bem apă pe stomacul gol”

Medicul mai spune că înainte de orice, corpul dimineață trebuie hidratat. Apa, susține el, este „aur” pentru organism.

„Să gândim pozitiv, să ne uităm la ce este frumos și chiar dacă lucrurile nu sunt chiar cum gândim noi, să deschidem geamul, să inspirăm aer curat dimineața, să fim extrem de optimiști și să gândim la ce va fi peste zi, bine și foarte bine.

Apoi, trebuie să bem apă de dimineață. Apa trebuie să fie plată și trebuie să bem apă, nu cafea.

Primul lucru este apă pe stomacul gol. Apă plată, nu cu gheață, nu cu alte ingrediente, nu cu alte substanțe. Dacă vreți, apă cu lămâie”, mai spune profesorul.

Apa trebuie băută neapărat la temperatura camerei. Numai așa corpul nostru se trezește la realitate

„Se bea pe stomacul gol, la temperatura camerei, pentru că pătrunde în corp și umidifică tot corpul, curăță corpul, hidratează. După această stare pe care am avut-o peste noapte, în care organismul s-a odihnit, trebuie să-l activăm și atunci apa pornește.

Apoi, exercițiile fizice, deplasarea, după care urmează în mod normal igiena de dimineață și un mic dejun care nu trebuie să fie în fugă și nici copios. Trebuie să fie ceva plăcut, dacă se poate cu puțină muzică.

Urmează, după aceea, cafeluța de dimineață”, a explicat prof. univ. dr. Vlad Ciurea, la rubrica Sfat de Sănătate.

Sursă text: Click.ro

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *