Noutăți

Bătrân din Italia, păcălit cu 300 de mii de euro de o româncă. Bărbatul a ajuns să cerșească din cauza ei

Mai grav, la insistențele femeii, bătrânul a început să cerșească pentru a face rost de tot mai mulți bani. Pe parcursul a șase ani, femeia a reușit să obțină aproximativ 300.000 de euro de la el. 

Octogenarul Umberto, în vârstă de 82 de ani, trăiește în Italia și se află într-o situație financiară dificilă. El cerșește în fiecare zi în fața unui supermarket situat la periferia Romei, fiind în scaun cu rotile. Pentru a atrage atenția trecătorilor, Umberto poartă un carton agățat de gât, pe care este scris mesajul „Ajutați-mi fiica bolnavă cu trei copii, de 6, 7 și 10 ani”.

Umberto reușește să strângă uneori sume considerabile de bani, care sunt trimise în România către o tânără pe nume Alina. Aceasta locuiește în comuna Mihăilești, județul Buzău, și se pare că se confruntă cu probleme financiare. Octogenarul italian este foarte generos și încearcă să ajute cât poate, în ciuda propriilor dificultăți financiare.

Cu șase ani în urmă, Alina, o femeie din Buzău, a reușit să-l convingă că este fiica lui dintr-o relație extraconjugală și că are nevoie de o sumă mare de bani pentru o operație vitală. Pentru a-i câștiga încrederea, ea a creat o cicatrice fictivă pe corpul ei, susținând că aceasta este rezultatul unui transplant de inimă și ficat. Ea i-a spus lui Umberto că prețul unui ficat este de aproximativ 30.000 de euro, în timp ce o inimă costă în jur de 42.000 de euro.

Pentru a strânge și mai mulți bani pentru „fiica” sa, Umberto s-a prefăcut că este invalid și a început să cerșească. Suspiciunile au apărut atunci când a fost observat că după terminarea „programului” de cerșit, bătrânul se ridica din scaunul cu rotile și încerca să urce în mașină.

Jurnaliștii italieni au dezvăluit adevărul despre situația lui Umberto, subliniind că este „un miracol” că poate merge. Inițial nervos și furios, Umberto i-a înjurat pe jurnaliști, dar apoi a explicat motivul pentru care a recurs la această metodă. Cu lacrimi în ochi, el a mărturisit că are nevoie de bani pentru tratamentul fiicei sale din România, pe nume Alina.

Cu toate acestea, adevărul este că Alina este sănătoasă tun și își permite să se bucure de micile plăceri ale vieții. Ea locuiește împreună cu mama ei într-o casă construită cu banii trimiși de Umberto din Italia și are chiar și două mașini.

Unul dintre fiii bătrânului a sesizat chiar și autoritățile din Italia. Deși toți apropiații au încercat să-i explice că este înșelat, pensionarul refuza să accepte această variantă.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *