Noutăți

Baronii PSD care au dispărut ca dinozaurii. Înainte de Buzatu au „picat” Arsene, Bădălău și Oprișan

Cel mai recent caz care dărâmă influența baronilor PSD din regiunea Moldovei este Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui. Dumitru Buzatu a fost prins în flagrant de DNA când lua o mită 1,25 de milioane de lei. Procurorii anticorupție au găsit toată suma în bancnote de 500 de lei în portbagajul mașinii sale.Dumitru Buzatu conducea Consiliul Județean Vaslui din 2012, însă avea o influență în județ încă din 2004 când era vicepreședintele Consiliului Județean. Fiul său, Tudor, a recunoscut faptul că a crescut practic în sediul PSD. În 2022, a ajuns în cea mai înaltă funcție trecută în CV-ul său: secretar de stat în fostul Guvern Ciucă. Baronul PSD din Vaslui se lăuda încă din 2018 că nu mai pune gura pe carne, țigări și alcool. La 62 de ani se trezea cu noaptea în cap să tragă de fiare.

IONEL ARSENE: BARONUL ȘOSEȚELE, OM DE AFACERI ÎN ITALIA 

Un alt baron PSD care și-a pierdut puterea este chiar prieten și vecin de județ cu Buzatu, Ionel Arsene.

Liderul social-democrat a condus Consiliul Județean Neamț din 2016 până când a fost condamnat în martie 2023 la 6 ani și 8 luni de închisoare. Arsene a fost prins că a făcut trafic de influență pentru a-și înlătura un rival și să preia funcția pe care a ocupat-o 7 ani.

 

Fugarul Ionel Arsene este patron în Italia – Afacerile fostului baron PSD

 

NICOLAE BĂDĂLĂ: BARONUL „FICĂȚEL”. CONDAMNAT PENTRU FURT PE VREMEA LUI CEAUȘESCU

Un alt lider PSD este „Baronul Ficățel”. Nicolae Bădălău a stat 3 luni în arest preventiv după ce i-ar fi promis 170.000 de euro unui primar pentru a oferi un contract firmei administrate de o rudă a sa.

Nicolae Bădălău: Înregistrările din dosar, niște compilații. Denuțătorul, și martor și consultant. Fostul deputat spune că renunță la politică

Niculae Bădălău ocupa funcția de vicepreședinte al Curții de Conturi când a fost interceptat. Baronul PSD a fost deputat, senator, prefect și unul dintre cei mai importanți lideri PSD din sudul țării.

În 1988, Bădălău a fost condamnat pentru că a furat patru saci cu grâu, dar a scăpat pentru că Nicolae Ceauşescu a amnistiat toate condamnările mai mici de 10 ani, cu ocazia împlinirii vârstei de 70 de ani. Porecla de „ficățel” i se trage de la o învinuire pentru trafic de influență cu carne și organe de pasăre.

 

MARIAN OPRIȘAN: BARONUL TOP MODEL, DAR ȘI „PORTOFEL”

Ultimul caz care dărâmă influența PSD în regiunea Moldovei este Marian Oprișan. Baronul neclintit de 20 de ani din județul Vrancea a fost înlăturat în 2020 de Marcel Ciolacu.Supranumit și „Baronul Portofel”, Oprișan este unul dintre greii partidului, fiind încă din vremea FSN-ului lui Ion Iliescu. „Stăpânul absolut al Vrancei” a devenit cel mai îndatorat fiu din județ. Are să îi dea mamei lui peste 1,5 milioane de euro.

Marian Oprișan, încă un împrumut de la mama sa, fostă lucrătoare la Confecția Focșani – L-a „ajutat” cu un milion de euro

Înainte de cele patru rânduri de alegeri din 2024, PSD scapă de cei mai influenți lideri cu o vechime de cel puțin 3-4 mandate în județele unde s-au aflat la cârmă.O serie de scandaluri extrem de controversate din acest an au ajuns să tremure scaunele și altor fotolii ale liderilor PSD. De la scandalul azilelor groazei, la tragediile provocate de traficul de droguri și până la traiul abuziv și suspect al milionarilor, instituțiile încep să joace tare înainte de alegeri. 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *