Noutăți

Babicul de Buzău, pe urmele cârnaților de Pleșcoi. Se fac pași importanți pentru ca produsul să devină marcă înregistrată

Salamul uscat și afumat care poartă denumirea de babic, are la bază rețete vechi și mici secrete care îl scot din rândul banalelor mezeluri. Babicul produs în Buzău este un salam tradiţional românesc care conţine un amestec de carne de porc şi de vită, condimentat cu sare, boia de ardei dulce şi iute. Amestecul este introdus în maţe subţiri de vită, care sunt apoi presate, afumate şi uscate în lunile reci de iarnă.

„Cu ajutorul autoritatilor o sa incercam sa fie si babicul de Buzau inregistrat european ca si carnatii de Plescoi pentru ca fiind un produs foarte bun si foarte cautat, multi incearca sa il copieze”, a declarat Constantin Frusinoiu, producător de babic.Savoarea şi iuţimea babicului pot diferi de la un producător la altul, în funcţie de reţetele alese de fiecare. Recent, un site de turism culinar din Croația, a plasat babicul în top zece cele mai apreciate salamuri din lume, înaintea unor mezeluri din Croaţia, Germania, Turcia sau Spania. 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *