Noutăți

Avertisment pentru părinți. Tot mai mulți copii fac scarlatină în această perioadă

Părinții care observă apariția unor bubițe roșii la nivelul pielii copilului, dacă cel mic face febră și dacă are inflamație, cu durere la nivelul gâtului, sunt sfătuiți să meargă neapărat la medicul de familie și să nu administreze medicamente acasă, spune președintele Asociației Române pentru Educație Pediatrică în Medicina de Familie, dr. Valeria Herdea, pentru RRA.

 

„Cel mai important sfat pe care îl putem da este să dați un telefon la medicul de familie, să vă sfătuiți ce aveți de făcut, să transmiteți corect simptomele, durerea în gât, febra, erupția. Și atunci avem două variante fie mergem la medicul de familie la consult, fie dacă, nu e posibil și nu este medicul de familie de găsit, atunci ne adresăm spitalelor de boli infecțioase. Atenție, există forme de boală care pot evolua ușor, dar complicațiile sunt foarte serioase. Există risc de endrocardită, risc de glomerulonefrită și, nu în ultimul rând, de apariția unui reumatism articular”, a afirmat medicul specialist.

 

Scarlatina apare în general la copii cu vârste de la 5 până la 14 ani, dar sunt situații când este transmisă mai departe și adulților.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *